Смачна «Польська» шарлотка.
від Denzhyttya
22 Жовтня, 2021
Пісочне тісто з яблучною начинкою – це завжди вдале і ідеальне поєднання. Такий десерт вийде м’яким, не розсипається при розрізанні, а крем робить шарлотку більш схожою на торт.
Інгредієнти:
- цукор, 150 г
- борошно, 500 г
- масло вершкове, 250 г
- яйця, 2 шт
- сметана, 50 г
- розпушувач, 6 г
- ванілін, сіль дрібка
Для приготування крему необхідно:
- молоко, 700 мл
- цукор, 180 г
- крохмаль кукурудзяний, 80 г
- масло вершкове, 80 г
- яйця, 2 шт
- ванілін, сіль
Для приготування начинки візьміть:
- яблука, 1.3 кг
- масло вершкове, 30 г
- сік лимона, 1 ст.л
Приготування:
- Молоко доводимо до кипіння. З’єднуємо крохмаль і цукор, сіль і яйця, перемішуємо вінчиком до однорідності.
- У суміш вливаємо трохи молока, швидко вимішуємо до однорідності і потім виливаємо масу в молоко.
- Ставимо на плиту, перемішуємо і варимо до густоти на невеликому вогні. До кипіння не доводити.
- Вводимо масло вершкове і за смаком ванілін, перемішуємо. Охолоджуємо.
- Яблука чистимо і ріжемо великими шматочками і тушкуємо на вершковому маслі, окропивши соком лимона протягом 10 хвилин.
- Борошно просіваємо і з’єднуємо з розпушувачем, сіллю і цукром.
- Натираємо в борошно вершкове масло і перетираємо все в крихту.
- Вбиваємо яйця, додаємо сметану, ванілін і вимішуємо тісто.
- Ділимо його на 2 нерівні частини. Меншу кладемо в морозильну камеру, а більшу – просто в холодильник на 30 хвилин.
- Форму змащуємо вершковим маслом і викладаємо велику частину тіста. Розподіляємо і формуємо бортики.
- Викладаємо начинку, заливаємо кремом і зверху натираємо другу частину тіста.
- Випікаємо при 180 градусах близько 20 – 30 хвилин.
- Охолоджуємо в формі і тільки потім виймаємо. За бажанням можна посипати пудрою і корицею.
Такий пиріг з яблучним прошарком і заварним кремом усередині виходить просто чудовим, м’яким і ароматним.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки