Смачна вечеря! Курячі ніжки з картоплею в вершково-часниковому соусі!
від Denzhyttya
10 Квітня, 2021
Рецептів приготування курки з картоплею існує безліч. Сьогодні хочу вам запропонувати, один з варіантів приготування. Готувати будемо в духовці в вершково-часниковому соусі. Страва виходить дуже смачною, ситною і запашною. А спеції надають класичному поєднанню курки з картоплею, особливий смак і пікантність.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг
- Куряча гомілка – 700-800 г
- Вершки (будь-якої жирності) – 200 мл
- Часник – 2-3 зубчики
- Сир твердий – 150-200 г
- Паприка – 2 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Соняшникова олія
Приготування:
- Картоплю нарізати кружечками. Додати сіль і паприку. Добре перемішати.
- Курячу гомілку посолити, додати куркуму. Добре натерти спеціями кожен шматочок.
- Форму для запікання змастити олією. Викласти картоплю і зверху курячу гомілку.
- Для приготування соусу необхідно змішати вершки (я використовувала вершки жирністю 10%) і подрібнений часник.
- Залити приготовленою сумішшю картоплю з куркою. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 60 хвилин.
- За 10-15 хвилин до готовності дістати страву з духовки і посипати натертим сиром. Як тільки сир розплавиться і підзолотиться, виймаємо з духовки.
Готову страву подаємо гарячою зі свіжими овочами та зеленню!
Смачного!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки