Смачна закуска з кабачка. Так готують вже всі мої знайомі
від Denzhyttya
14 Серпня, 2021
Сьогодні на столі ситна і смачна овочева закуска з кабачка. Зручно, що такі кабачки готові вже через годину, але можна зробити і про запас і зберігати в холодильнику до 2 діб. Важливо правильно нарізати кабачки, щоб вони після обсмажування не втратили форму і залишилися хрусткими всередині.
Інгредієнти:
- кабачок 1 кг.
- лимон 1 шт.
- сіль 0,25 ч.л.
- цукор 0,25 ч.л.
- масло рослинне 50 мл
- кріп пучок
- петрушка пучок
- часник 2-3 зубці
Приготування:
- Підготувати все необхідне. Кабачок вибирати молодий з м’якою шкіркою і насінням.
- Для заправки в миску викласти дрібно посічену зелень, тут це кріп і петрушка, але можна використовувати і іншу за бажанням. Видавити лимонний сік, 3 столові ложки.
- Всипати сіль, цукор, додати подрібнений часник. Перемішати.
- Нарізати кабачок на фрагменти довжиною 10-12 сантиметрів, а потім на пластини товщиною близько сантиметра.
- У сковорідці розігріти олію і викласти кілька скибочок кабачка. Смажити на сильному вогні по хвилині з кожної сторони до легкого рум’янцю.
- У міру обсмажування викладати їх в миску або контейнер, змащувати заправкою із зелені, часнику і лимонного соку. Від зіткнення з гарячими овочами аромат заправки краще розкриється.
- Так вчинити з усіма кабачками, закрити кришкою і, після повного охолодження, прибрати в холодильник на годину. Подавати як холодну закуску.
Смачного!
Через:
dom-resepti.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya