Смачна закуска з кабачка. Так готують вже всі мої знайомі

Сьогодні на столі ситна і смачна овочева закуска з кабачка. Зручно, що такі кабачки готові вже через годину, але можна зробити і про запас і зберігати в холодильнику до 2 діб. Важливо правильно нарізати кабачки, щоб вони після обсмажування не втратили форму і залишилися хрусткими всередині.

Інгредієнти:

  • кабачок 1 кг.
  • лимон 1 шт.
  • сіль 0,25 ч.л.
  • цукор 0,25 ч.л.
  • масло рослинне 50 мл
  • кріп пучок
  • петрушка пучок
  • часник 2-3 зубці

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне. Кабачок вибирати молодий  з м’якою шкіркою і насінням.
  2. Для заправки в миску викласти дрібно посічену зелень, тут це кріп і петрушка, але можна використовувати і іншу за бажанням. Видавити лимонний сік, 3 столові ложки.
  3. Всипати сіль, цукор, додати подрібнений часник. Перемішати.
  4. Нарізати кабачок на фрагменти довжиною 10-12 сантиметрів, а потім на пластини товщиною близько сантиметра.
  5. У сковорідці розігріти олію і викласти кілька скибочок кабачка. Смажити на сильному вогні по хвилині з кожної сторони до легкого рум’янцю.
  6. У міру обсмажування викладати їх в миску або контейнер, змащувати заправкою із зелені, часнику і лимонного соку. Від зіткнення з гарячими овочами аромат заправки краще розкриється.
  7. Так вчинити з усіма кабачками, закрити кришкою і, після повного охолодження, прибрати в холодильник на годину. Подавати як холодну закуску.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: