Смачна закуска з кабачків

  • Все дуже смачно і просто.

Неймовірна заготівля ,яка гарна як самостійна закуска, так і доповнення до будь-якої страви (можна до м’яса можна до звичайної гречки, все буде дуже і дуже смачно). А соус тут, це взагалі окрема пісня.

Кабачки для цього рецепта краще використовувати молоденькі.

Зберігаються і в підвалі і в квартирі.

Інгредієнти

  • кабачки — 3 кг
  • рослинна олія — 250 мл
  • вода — 1/2 склянки (125 мл)
  • цукор — 180 гр
  • сіль — 1,5 ст.лож
  • оцет 6% — 150 мл
  • кетчуп — 500 гр
  • часник

Приготування

  1. Нарізаємо кабачки на невеликі брусочки.
  2. В стерилізовані баночки закладаємо кабачки, виставляємо один до одного. Додаємо в банку по одному зубчику порізаного часнику.Ці кабачки ніжніше огірків і навіть смачніше — будете просити кабачки у сусідів, щоб приготувати цієї закуски побільше. Все дуже смачно і просто.
  3. Приготуємо маринад (соус). 1,2 столової ложки солі, сюди ж 180 грамів цукру, води 125 мілілітрів, 250 міліметрів рослинної олії, оцет 6% винний, додаємо 150 мілілітрів і ваш улюблений кетчуп 500 грамів. Перемішуємо і відправляємо на плиту. Даємо покипіти соусу пару хвилин.
  4. Заливаємо кабачки соусом. Через те як щільно кабачки лежать в банках у вас піде більше або менше соусу. Якщо у вас трохи не вистачає соусу, можна додати по дві-три ложки крутого окропу. Наливаємо прям врівеньЦі кабачки ніжніше огірків і навіть смачніше — будете просити кабачки у сусідів, щоб приготувати цієї закуски побільше. Все дуже смачно і просто.
  5. Баночки злегка прикриваємо і відправляємо в каструлю на дно кладемо  рушничок, щоб банки не стикалися з дном каструлі, заливаємо водою по плечики. Після закипання ось такі баночки 0,7 л. кип’ятимо 15 хвилин. Важливий момент, так банки у нас зараз з соусом теплі тому і воду необхідно заливати в теплу, щоб  банки не лопнули.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: