Неймовірна заготівля ,яка гарна як самостійна закуска, так і доповнення до будь-якої страви (можна до м’яса можна до звичайної гречки, все буде дуже і дуже смачно). А соус тут, це взагалі окрема пісня.
Кабачки для цього рецепта краще використовувати молоденькі.
Зберігаються і в підвалі і в квартирі.
Інгредієнти
- кабачки — 3 кг
- рослинна олія — 250 мл
- вода — 1/2 склянки (125 мл)
- цукор — 180 гр
- сіль — 1,5 ст.лож
- оцет 6% — 150 мл
- кетчуп — 500 гр
- часник
Приготування
- Нарізаємо кабачки на невеликі брусочки.
- В стерилізовані баночки закладаємо кабачки, виставляємо один до одного. Додаємо в банку по одному зубчику порізаного часнику.
- Приготуємо маринад (соус). 1,2 столової ложки солі, сюди ж 180 грамів цукру, води 125 мілілітрів, 250 міліметрів рослинної олії, оцет 6% винний, додаємо 150 мілілітрів і ваш улюблений кетчуп 500 грамів. Перемішуємо і відправляємо на плиту. Даємо покипіти соусу пару хвилин.
- Заливаємо кабачки соусом. Через те як щільно кабачки лежать в банках у вас піде більше або менше соусу. Якщо у вас трохи не вистачає соусу, можна додати по дві-три ложки крутого окропу. Наливаємо прям врівень
- Баночки злегка прикриваємо і відправляємо в каструлю на дно кладемо рушничок, щоб банки не стикалися з дном каструлі, заливаємо водою по плечики. Після закипання ось такі баночки 0,7 л. кип’ятимо 15 хвилин. Важливий момент, так банки у нас зараз з соусом теплі тому і воду необхідно заливати в теплу, щоб банки не лопнули.
Подробиці приготування дивіться в короткому відео.
Джерело:
ukr.media