Смачні домашні Тюфтельки: кожної неділі на моєму столі
від Denzhyttya
5 Січня, 2023
Тюфтельки можуть стати заміною звичним котлетам і урізноманітнити звичайну вечерю. Тому спробуємо приготувати цю страву в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- фарш – 1 кг
- оливкова олія – 60 мл
- яйця курячі – 2 шт.
- панірувальні сухарі – 50 г
- перець чорний мелений – 2 дрібки
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- картопля – 6 шт.
- помідорне пюре – 400 г
- сир – 100 г
- перець болгарський – 1,5 шт.
- Паприка – дрібка
- часник – 4 зубчики.
Приготування:
- Попередньо відварюємо до м’якого стану картоплю та очищаємо. Нарізаємо невеликими квадратиками цибулину та змішуємо разом із яйцями у фарші. Додаємо у фарш половину чайної ложки солі, дрібку перцю та паприки.
- Змішуємо всі компоненти в м’ясі, відправляємо масу в холодильник на 2 години. Потім формуємо з м’ясної суміші колобки за об’ємом трохи більші за картоплі.
- З колобка робимо коржик, куди поміщаємо картоплю. Запечатуємо овоч у м’ясній оболонці. Перекладаємо тюфтельки в казан, наливаємо олію. Готуємо страву у розігрітій до 200 градусів духовці близько 20 хвилин.
- У цей час аналогічно ріжемо другу цибулину, очищений болгарський перець. Подрібнюємо максимально дрібно зубчики часнику. На сковороді в олію перекладаємо цибулю, часник та болгарський перець, смажимо 10 хвилин на помірному вогні.
- Далі до овочів додаємо томатну пасту, зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою протягом 5 хвилин. Не забудьте додати дрібку меленого перцю і улюблені спеції.
- Подрібнюємо на маленьких зубцях тертки сир. Тюфтельки поливаємо отриманим соусом і посипаємо сирною крихтою.
- Відправляємо в духову шафу страву додатково на 10 хвилин за тієї ж температури.
Рекомендуємо перед подачею трохи остудити тюфтельки і дати постояти під кришкою.
Подавати можна з гарніром і без будь-яких інших страв.
Джерело:
babusyni-retsepty.com.ua