Смачні і соковиті котлетки
від Denzhyttya
7 Червня, 2021
Котлетки виходять дуже смачними і соковитими. Кожен раз, коли я їх готую, спогади накривають теплими, затишними хвилями. Бувало прибіжиш зі школи до бабусі, і тільки одне питання: “Чи є поїсти?”. І бабуся завжди знаходила, чим почастувати. І все у неї було в мільйони разів смачніше, ніж у кого-небудь. І як це бабусям вдається?
Потім вже, коли підросла і стала сама готувати, звичайно ж, випитала, чому такі смачні котлетки. А секрет смаку цих котлеток в обсмаженій цибулі. Завдяки тому, що цибуля обсмажується, котлетки виходять з незвичайним смаком.
Приготування:
- Для котлет я беру яловичину і жирненьку свинину, у співвідношенні 1:1, перемелюю сама, двічі. Так котлетки вийдуть ніжними.
- Цибулі кладу приблизно 300 грамів на 1 кілограм м’яса. Цибулю нарізаю великими шматочками і обсмажую до золотистого кольору.
- Фарш солю, перчу, і дуже добре перемішавши, відбиваю. Беру частину фаршу в одну руку і сильно кидаю на іншу руку. Так котлети НЕ будуть розпадатися при обсмажуванні. Фарш виходить дуже ніжним і однорідним. Його я роблю заздалегідь, за добу. Все вимішую і відправляю його в холодильник, щоб м’ясо промаринувалося і просочилося соком цибулі і запахами перцю.
- Іноді, коли чоловік попросить, додаю сушений часник.
- Щоб котлетки були ще соковитіші, додаю білий хліб, вимочений у воді. На кілограм фаршу йде приблизно 5 см. батона. З батона зрізаю скоринку і замочую. Замочений хліб добре віджимаю, пробиваю на блендері і тільки потім, перед обжарюванням додаю до м’яса.
- Яйце в фарш не додаю. Так як він добре відбитий, додаткового скріплення не вимагає. На мій погляд, яйце робить котлети жорсткими.
- Можна зробити паніровку, для цього взяти борошно, яйця, панірувальні сухарі. Сформовану котлетку обвалюю в борошні, потім умочую її в яйце, а далі обвалюю в панірувальних сухарях.
- Кладу котлети на розпечену сковорідку і зменшуємо вогонь. Обсмажую, не накриваючи кришкою. Перевертаю котлетки, ще обсмажую їх 5 хвилин, а потім накриваю сковорідку кришкою до готовності.
- Можна обсмажити котлетки з обох сторін по парі хвилин на розпеченій сковорідці, а потім допекти в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 7-10 хвилин.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки