Смачні, кисло-солодкі помідори половинками на зиму
29 Серпня, 2022
Помідори половинками на зиму дуже смачні, кисло-солодкі, розсіл випивається швидше, ніж з’їдаються помідори. Рецепт для любителів кисло-солодких заготовок.
Нам знадобиться а 1 літрову банку:
- Помідори (приблизно 650 г)
- Цибуля (на Ваш смак)
- Часник
- Перець горошок
- Сіль 1 десертна ложка без гірки (10 г)
- Цукор 3 десертні ложки без гірки (30 г)
- Олія соняшникова 1 десертна ложка, на 1-літрову банку
- Оцет 9% 1 десертна ложка
- Кип’яток для заливання помідорів
Приготування:
- Помідори для рецепту підійдуть будь-які, головне, щоб були не перестиглі.
- Я їх завжди розділяю на 2-4 частини, так на мій погляд, їх набагато більше входить в банку.
- Так само в банку з помідорами додаватиму цибулю, її кількість на Ваш розсуд. Цибуля виходить не менш смачною, хрусткою.
- На дно банки дрібно нарізати часник, додати перець горошок, я зі спецій більше нічого не додаю, Ви можете додавати все, що любите.
- Викладаємо помідори, розрізані навпіл чи четвертинки, банку заповнити до половини.
- Додати цибулю, нарізану кільцями або як Вам більше подобається.
- Додати в банку сіль, 1 десертну неповну ложку (у мене це 10 г) в цьому рецепті сіль і цукор я додаю в банку, рецепт дано ( на 1-літрову банку, не на літр води).
- Додаю цукор, 3 такі ж неповні ложки (орієнтовно 30 г).
- Далі заповнити банку помідорами, зверху цибулю.
- Закип’ятити воду, на 3, 1-літрові банки води йде приблизно 1.2 літра, але це залежить від того, наскільки щільно ви наб’єте банки помідорами.
- Залити кип’ятком помідори в банках.
- Додати олію, банки прикрити кришками.
- Відправляємо в каструлю з гарячою водою, дно обов’язково застеліть тканиною.
- Стерилізувати 1-літрові банки, 15 хвилин із моменту закипання, води в каструлі.
- Банки акуратно виймаємо по одній, додаємо оцет, тією ж ложкою, що і сіль з цукром. Одну десертну ложку 9% оцту.
- Банки закатати, трохи покрутити, щоби цукор добре розійшовся.
- Перевернути і під ковдру до охолодження.
Нам такі помідори подобаються, готую завжди багато і завжди з’їдаються.
Джерело:
zhyttia.com.ua