Смачні листкові булочки з сухофруктами та горіхами

  • Вони прекрасні!
Смачні листкові булочки з сухофруктами та горіхами

Інгредієнти

    • борошно — близько 700 грамів;
    • молоко тепле — 300 мл;
    • дріжджі живі — 15 грамів або сухі 5 грамів;
    • білок — 2 шт;
    • сіль — 1 ч. л;
    • цукор — 100 грамів;
    • рослинна олія — 70 грамів;
    • масло вершкове для мастила;
    • сухофрукти за смаком і горішки;
    • ванільний цукор за смаком;

Приготування

    1. У тепле молоко додаємо дріжджі, рослинну олію і цукор. Перемішуємо віночком до однорідності.
    2. Потім додаємо білок, ванільний цукор, сіль, перемішуємо і вводимо частинами просіяне борошно.
    3. Вимішуємо ніжне тісто.
    4. Накриваємо тісто кришкою і ставимо на 2 години в теплому місці.
    5. Потім викладаємо тісто на робочу поверхню, ділимо на 8 частин, формуємо колобки, накриваємо плівкою і даємо постояти близько години.
    6. Розкачуємо кожен колобок в тонкий корж, змащуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо сухофруктами, подрібненими горіхами та цукатами.
    7. Звертаємо в тугу трубочку, потім розрізаємо її посередині, не до кінця і згортаємо равликом.
    8. Викладаємо заготовляння на деко, застелене пергаментом.
    9. Даємо булки підійти протягом 20 хвилин, змащуємо зверху збитим жовток з молоком.
    10. Випікаємо при 180 С протягом 25 хвилин.

https://youtu.be/NFWMMJ5gpIM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: