Смачні пиріжки з картоплею і капустою. Тісто м’яке, пишне, після смаження не опадає
від Denzhyttya
2 Серпня, 2021
Швидкі і прості пиріжки з будь-якою начинкою. Можете зробити як я – з картоплею і капустою або придумати свою.
Інгредієнти:
- молоко і кип’яток по 250 мл
- цукор, 1 ст.л
- сіль, 1,5 ч.л
- дріжджі свіжі, 20 г або сухі 7 г
- вершкове масло розтоплене, 100 г
- борошно, близько 700 г
Для начинки з капусти необхідно:
- цибуля і морква по 1 шт
- капуста, 350 г
- сіль, перець, спеції
- томатна паста, 1 ст.л
- олія соняшникова, 60 мл
Для картопляної начинки необхідно:
- картопля, 2 шт
- цибуля, 1 шт
- сіль, перець, масло вершкове
Приготування:
- Начинки готуйте як зазвичай, капусту тушкуйте, а картоплю відварюйте в підсоленій воді і перетворюйте в пюре з вершковим маслом і обсмаженою цибулею кубиками. Начинки залишаємо остигати.
- Просіваємо борошно і 1 стакан змішуємо з кип’ятком.
- Тепле молоко змішуємо з цукром і дріжджами, залишаємо підніматися.
- Додаємо в масу сіль і перемішуємо.
- Змішуємо заварне тісто і дріжджову основу. Вливаємо розтоплене вершкове масло і насипаємо трохи борошна.
- Вимішуємо тісто, поступово підсипаючи всю муку.
- Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
- Формуємо пиріжки з капустяною і картопляною начинкою.
- Обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до золотистого кольору, викладаємо на тарілку.
- Я подаю пиріжки гарячими зі сметаною, розтопленим вершковим маслом. У холодному вигляді вони теж дуже смачні, тісто залишається м’яким, не стає гумовим.
Джерело:
mandarynka.com.ua