Смачні пиріжки з картоплею і капустою. Тісто м’яке, пишне, після смаження не опадає

Швидкі і прості пиріжки з будь-якою начинкою. Можете зробити як я – з картоплею і капустою або придумати свою.

Інгредієнти:

  • молоко і кип’яток по 250 мл
  • цукор, 1 ст.л
  • сіль, 1,5 ч.л
  • дріжджі свіжі, 20 г або сухі 7 г
  • вершкове масло розтоплене, 100 г
  • борошно, близько 700 г

Для начинки з капусти необхідно:

  • цибуля і морква по 1 шт
  • капуста, 350 г
  • сіль, перець, спеції
  • томатна паста, 1 ст.л
  • олія соняшникова, 60 мл

Для картопляної начинки необхідно:

  • картопля, 2 шт
  • цибуля, 1 шт
  • сіль, перець, масло вершкове

Приготування:

  1. Начинки готуйте як зазвичай, капусту тушкуйте, а картоплю відварюйте в підсоленій воді і перетворюйте в пюре з вершковим маслом і обсмаженою цибулею кубиками. Начинки залишаємо остигати.
  2. Просіваємо борошно і 1 стакан змішуємо з кип’ятком.
  3. Тепле молоко змішуємо з цукром і дріжджами, залишаємо підніматися.
  4. Додаємо в масу сіль і перемішуємо.
  5. Змішуємо заварне тісто і дріжджову основу. Вливаємо розтоплене вершкове масло і насипаємо трохи борошна.
  6. Вимішуємо тісто, поступово підсипаючи всю муку.
  7. Накриваємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
  8. Формуємо пиріжки з капустяною і картопляною начинкою.Смачні пиріжки з картоплею і капустою. Тісто м'яке, пишне, після смаження не опадає
    Смачні пиріжки з картоплею і капустою. Тісто м'яке, пишне, після смаження не опадає
  9. Обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до золотистого кольору, викладаємо на тарілку.Смачні пиріжки з картоплею і капустою. Тісто м'яке, пишне, після смаження не опадає
  10. Я подаю пиріжки гарячими зі сметаною, розтопленим вершковим маслом. У холодному вигляді вони теж дуже смачні, тісто залишається м’яким, не стає гумовим.Смачні пиріжки з картоплею і капустою. Тісто м'яке, пишне, після смаження не опадає

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: