Смачні рецепти запеченої в духовці курки на святковий стіл
Здавалося б, що може бути важкого в приготуванні хрусткої курки в духовці? Деякі можуть вважати такий рецепт дуже простим, але коли тушка виходить бляклою або, навпаки, підгорілою, виникає безліч запитань.
Досвідчені господині знають секрети того, як правильно приготувати хрустку курку в духовці, але навіть у них вона вийшла не з першого разу. Дівчатам, особливо тим, хто нещодавно вийшов заміж, просто життєво необхідно знати цей рецепт і всі його нюанси. Саме курка гриль або запечена в рукаві стане чудовою стравою на святковий стіл, яка підійде абсолютно до будь-якого гарніру.
Простий рецепт курки з хрусткою скоринкою в духовці
Щоб запекти курку цілою у духовці з хрусткою скоринкою, потрібно знати ряд важливих моментів, без яких м’ясо птиці вийде не зовсім таким, як хотілося.
Інгредієнти:
- Тушка курки – 1 шт.;
- Сіль, перець – за смаком;
- Мед – 60 мл;
- Гірчиця – 80 г;
- Рослинна олія – 80 мл;
- Часник – 4 зубчики.
Приготування покроково:
Крок 1. Як зробити смачну заправку для курки? Все досить просто: в мисочці потрібно змішати олію та гірчицю. Сіль з перцем додається за смаком.
Крок 2. Перед приготуванням краще купити охолоджене м’ясо. Шкірочка повинна бути білою – так само, як і жир. Промиту курку потрібно натерти отриманною заправкою зовні й всередині, куди також необхідно покласти часник. М’ясо залишається маринуватися 3 години.
Крок 3. Спочатку курка запікається близько півгодини за температури 210 градусів. Потім виймається і змащується медом. Далі відправляється вдруге в духовку і запікається до золотої скоринки за температури 200 градусів.
Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою готова з’явитися на святковому столі. Смачного!
Рецепт курки з хрусткою скоринкою, запеченої цілою у духовці в рукаві
Ще одним важливим моментом, який обов’язково потрібно взяти до уваги під час приготування курки, є маринад. Непотрібно боятися експериментувати. Можливо, додавши якусь нову приправу, ви створите новий і неймовірно смачний рецепт.
Інгредієнти:
- Тушка курки – приблизно 1,5 кг;
- Лимон – 1 шт.;
- Сіль, перець, приправи – за смаком;
- Лавровий лист – 3 шт.;
- Вода – 100 мл.
Приготування:
Крок 1. Спочатку готується маринад. Лимон розрізається навпіл і з нього необхідно вичавити 2 столові ложки соку, додати воду, сіль та перець. Все змішати.
Крок 2. Всередину підготовленої курки необхідно покласти ті ж дві половинки лимона і лавровий лист.
Крок 3. В рукав для запікання вкладається курка, яка заливається маринадом. Зав’язавши його, м’ясо струшується, щоб маринад повністю вкривав тушку.
Крок 4. Перед тим як відправляти курку в духовку, рукав потрібно проколоти декілька разів зубочисткою. М’ясо запікається 1,5 години за температури 200 градусів. По закінченню часу, рукав розривається, і деко знову відправляється в духовку ще на 15 хвилин.
Рецепт курки з картоплею з хрусткою скоринкою на солі
Запекти курку в духовці цілком з хрусткою скоринкою не надасть будь-яких труднощів, якщо слідувати елементарним правилам. Смачно подати м’ясо птиці можна разом з овочами, наприклад, з картоплею.
Інгредієнти:
- Тушка курки – до 1,5 кг;
- Картопля – 5 шт.;
- Кухонна сіль – 1 кг;
- Приправа для курки, сіль, перець – за смаком;
- Рослинна олія – 80 мл.
Покрокове приготування:
Крок 1. У підготовленому м’ясі птиці необхідно зрізати попку і кінчики крил (вони можуть надати неприємну гіркоту). Курку необхідно розрізати по центру грудки й серветкою прибрати всі нутрощі, промити. Картопля промивається і ділиться навпіл.
Крок 2. На чистий лист висипається сіль і розподіляється по всій площині. Курка повністю заправляється спеціями. М’ясо викладається по центру розрізом вниз і трохи притискається.
Крок 3. Картопля змащується олією і викладається навколо курки розрізом вгору. М’ясо випікається 50 хвилин за температури 180 градусів.
Приємного вечора та апетиту!