Смачні рецепти тушкованої капусти на Святвечір: з чорносливом, грибами та квасолею

Традиційно на Святвечір готують пісні страви. Пропонуємо до вашої уваги рецепти тушкованої капусти.    Смачна   підбірка рецептів тушкованої капусти до Святвечора та Різдва: з чорносливом, грибами, квасолею. Страва легко готується та не займе у вас багато часу.
Проста і легка страва буде до вподоби усі.

Тушкована капуста з чорносливом

Інгредієнти:

  • 250 г капусти білокачанної
  • 1 цибуля
  • 50 г чорнослив
  • 20 г вершкового малса 82%
  • 3 ст. л соняшникової олії
  • 30 г волоських горіхів
  • 2 ст. л лимонного соку
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Для приготування страви помийте капусту, нашаткуйте. Почистіть цибулю, наріжте скибочками.
  2. На пательні на вершковому маслі обсмажте капусту, додайте сік лимону.
  3. Чорнослив помийте, залийте окропом на 15 хвилин. Через сито злийте воду, наріжте соломкою.
  4. Волоські горіхи, почистіть, підсушіть у духовці, подрібніть ножем.
  5. У каструлю викладіть капусту, додайте води, цибулю, сіль, перець, чорнослив. Тушкуйте на малому вогні на соняшниковій олії 35 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку, задекоруйте горіхами.

Тушкана капуста з грибами

Тушкована капуста з грибами

Інгредієнти:

  • 200 г грибів (печериці)
  • 250 г капусти білоголової
  • 1 цибуля
  • 2 моркви
  • 3 ст. л соняшниквої олії
  • лавровий лист
  • сіль, перець

Приготування:

У каструлі викладіть капусту, додайте води, цибулю, моркву, гриби, сіль, перець, лайвровий лист. Тушкуйте на малому вогні до готовності. Викладіть на тарілку.

Тушкована   капуста з квасолею

Інгредієнти:

  • 150 г квасолі
  • 250 г капусти білоголової
  • 2 цибулі
  • 2 морквини
  • 3 ст. л томатної пасти
  • 2 ст. л соняшникової олії
  • сіль, перець
  • лавровий лист
  • петрушка
  1. Для приготування страви заздалегідь помийте суху квасолю, залийте водою, залиште на ніч. Відваріть квасолю до готовності, промийте водою.
  2. Капусту нашаткуйте, додайте сіль, перемішайте.
  3. Моркву, цибулю почистіть, наріжте скибочками. Обсмажте на пательні до золотої скоринки. Далі додайте капусту, перемішайте.
  4. У мисці змішайте капусту з квасолею, додайте томатної пасти, сіль, перець, лавровий лист. У каструлі поставте на маленький вогонь, тушкуйте 25 хвилин. Викладіть на тарілку, задекоруйте листям петрушки.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: