Смачні салати на святковий стіл
Простий, але багатий на смак салат з курячого м’яса і яблука.
«Анютка»
Інгредієнти:
- куряче філе, 200 г;
- яйце, 1 шт;
- цибуля, половина;
- сир твердий, 50 г;
- майонез, 1.5 С.Л;
- горіхи волоські, 1 ст.л.
Приготування:
Для початку відварюємо м’ясо в підсоленій воді зі спеціями і охолоджуємо.
Цибулю ріжемо дрібними кубиками, заливаємо на пару хвилин окропом, зливаємо воду.
Збираємо салат в кільці або рознімної формі на блюді
- Перший шар – цибуля.
- Другий шар – шматочки м’яса.
- Третій шар – кубики яєць. Змащуємо майонезом.
- Четвертий шар – кубики яблука, скропити соком лимона.
- П’ятий шар – тертий на крупній тертці твердий сир.
Змащуємо майонезом, посипаємо подрібненими горіхами.
Дуже смачний салат з печінки
Цей салат гарний до обіду, а також він буде доречний і до святкового столу.
Інгредієнти:
- півкіло курячої печінки;
- одна велика морква;
- 3 цибулини;
- один свіжий огірок;
- 3 шт. яєць;
- 1 банка зеленого горошку;
- 50 мл. соєвого соусу.
Для домашнього майонезу візьміть:
- 50 грам молока;
- 100 грам олії рослинної;
- 1 2 чайної ложки солі;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 1 3 ч. ложки сухого часнику;
- 1 ч. Ложка гірчиці (французької).
Приготування:
Печінку промити, вирізати зайві прожилки, порізати кубиком. Залийте печінку соєвим соусом, перемішайте і залиште на 15 хвилин для просочення. Тим часом поріжте дрібно цибулю, а моркву натріть на крупній тертці.
У гарячу сковороду налийте рослинну олію і обсмажте в ній печінку близько 7 хвилин. За пару хвилин до готовності додайте часник, пропущений через прес.
Тепер в окремій сковороді обсмажити цибулю, а потім також окремо обсмажте моркву. Свіжий огірок наріжте кубиками. Яйця також подрібніть кубиком.
Збираємо салат
У гарний прозорий посуд викладаємо печінку, моркву, цибулю, огірки і яйця. Всі інгредієнти перемішуємо і заправляємо домашнім майонезом.
Домашній майонез
У банку налийте 50 мілілітрів молока. Воно повинно бути кімнатної температури. Додайте рослинну олію і почніть збивати на великих оборотах. Через 20 секунд маса повинна загуснути, додайте сіль, сухий часник, і 1 столову ложку соку лимона і таку ж кількість гірчиці. Збиваємо ще раз блендером. Майонез готовий. Цим соусом заправляємо салат, додаємо зелений горошок.
Прикрасьте салат свіжою зеленню і зеленим горошком. Сподіваємося, що вам сподобався цей рецепт. Смачного!
Салат «Король»
Інгредієнти:
- буряк, 500 г;
- копчена скумбрія, 1 шт;
- картопля, 300 г;
- сир, 50 г;
- сіль.
Для заправки необхідно:
- молоко, 50 мл;
- масло рослинне, 100 мл;
- сіль, третина ч.л;
- гірчиця, половина ч.л;
- лимонний сік, 1 ст.л.
Приготування:
Рибку очищаємо від усього зайвого і відокремлюємо філе, ріжемо його кубиком.
Цибулю дрібно ріжемо і маринуємо в оцті (1 ложка) і цукрі, 1 ч.л. Ми залишаємо на 15 хвилин.
Відварений буряк і картоплю натираємо на крупній тертці, сир – на дрібній тертці.
Для заправки змішуємо молоко кімнатної температури з рослинним маслом і збиваємо занурювальним блендером 30 секунд, додаємо сіль, гірчицю і сік лимона, збиваємо.
Формуємо салат в кільці, над кожним шаром робимо сіточку заправки або майонезу.
- Перший шар – буряковий, половина.
- Другий шар – картопля.
- Третій шар – віджата цибуля.
- Четвертий шар – риба.
- П’ятий шар – сир.
- Шостий шар – залишок буряків.
Прибираємо кільце і ставимо салат в холодильник на 1 годину настоюватися.
Прикрасити салат ви можете на свій смак.
Салат «Осінь»
Інгредієнти:
- філе куряче, 250 г;
- опеньки мариновані, 200 г;
- яйця, 5 шт;
- кукурудза консервована, 250 г;
- огірки мариновані, 250 г;
- цибуля, 1 шт;
- майонез, 100 г;
- паприка, половина ч.л;
- сіль перець.
Процес приготування
- М’ясо промиваємо і просушуємо паперовими рушниками. Солимо, перчимо і змащуємо спеціями на свій смак. Маринуємо близько 1 години, хоча можна і довше.
- Відварюємо яйця, охолоджуємо і ріжемо кубиком.
- Сир також ріжемо кубиком.
- Цибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла. Смажимо 3 – 4 хвилини і додаємо опеньки, перемішуємо і обсмажуємо ще 10 хвилин. Залишаємо охолоджуватись..
- М’ясо обсмажуємо до готовності, викладаємо на паперові рушники, охолоджуємо і ріжемо дрібними шматочками.
- Огірки ріжемо шматочками.
- Змішуємо всі продукти в салатник, заправляємо майонезом, перемішуємо і якщо необхідно, додаємо сіль і перець.
- Салат настоювати немає необхідності, просто можете трохи охолодити в холодильнику і подавати до столу.
Смачного!