Смачні салати з кальмарами

1.Салат «Морський цар»

Інгредієнти:

  • Кальмари заморожені – 800 гр.
  • Філе морської риби – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Майонез – 350 гр.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Крок 1 Кальмари відварити в підсоленій воді з моменту закипання води 4 хвилини, остудити, зняти шкірку  , порізати соломкою.

Крок 2 Моркву відварити, почистити і порізати кубиками.

Крок 3 Яйця відварити, остудити, почистити і нарізати кубиками.

Крок 4 Капусту нашаткувати, посолити і добре перетерти руками.

Крок 5 Цибулю дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору, додати до цибулі порізане шматочками філе риби, обсмажити до готовності риби, присолити, остудити, зайве масло злити (можна за допомогою сита).

Крок 6 Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом.

Крок 7 Прикрасити салат яєчними білками, ягодами брусниці, листочками петрушки.

2.Салат «Царська радість»

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Яйця – 10 шт.
  • Крабові палички – 400 гр.
  • Червона ікра – 150 гр.
  • Петрушка, кріп – за смаком.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Крок 1 Кальмари, білки, крабові палички нарізаємо тонкою соломкою, додаємо майже всю ікру, і залишаємо трішки для прикраси.

Крок 2 Яйця відварити, остудити, очистити і 5 шт. нарізати  соломкою або натерти на крупній тертці, а решту 5 шт. розрізати навпіл і видалити жовток, який також нарізати в салат. Заправити салат майонезом.

Крок 3 Прикрасити салат: наповнити яєчні білки червоною ікрою, викласти зверху, зеленню прикрасити – за своїм бажанням.

3.Салат «Імператор»

Інгредієнти:

  • Кальмари – 4-6 тушок.
  • Яйця – 4 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 стебло.
  • Ікра червона – 2 столові ложки
  • Майонез – 300 гр.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Крок 1 Відварити кальмари (варити в окропі 3 хвилини), зняти шкірку.

Крок 2 Яйця також відварити, остудити, почистити і нарізати кубиками.

Крок 3 Яблуко нарізати кубиками.

Крок 4 Цибулю -порей дрібно нарізати.

Крок 5 Все змішати, додати ікру, трохи посолити і заправити майонезом.

Крок 6 Прикрасити червоною ікрою, петрушкою і акуратно надрізати смужку цибулі порею і зігнути її.

4.Салат з копчених кальмарів

Інгредієнти:

  • Кальмари копчені (або риба копчена) – 160 гр.
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Сир – 40 гр.
  • Оливки – 10 шт.
  • Майонез – 300 гр.

Приготування:

Крок 1 Нарізати кальмари соломкою.

Крок 2 Відварити яйця, остудити, почистити і натерти на крупній тертці.

Крок 3 Сир також натерти на крупній тертці.

Крок 4 Викладати салат шарами: яйця, майонез, кальмари, кукурудза, майонез, сир.

Крок 5 Прикрасити салат оливками і зеленню.

6.Салат «Морська фантазія»

Інгредієнти:

  • Кальмари – 300 гр. (3-4 шт.)
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Пекінська капуста (верхня частина) -6 листя.
  • Майонез – 100 гр.
  • Червона ікра – 3 столові ложки
  • Салатні листя, петрушка – для прикраси.

Приготування:

Крок 1 Кальмари почистити ( зняти шкірку) і кинути в киплячу воду, киплять всього 2-3 хвилини, як побіліють, виймати.

Крок 2 Яйця відварити, остудити, очистити і дрібно нарізати кубиками.

Крок 3 Нарізати кальмари соломкою, крабові палички – кубиками, пекінську капусту – соломкою, додати яйця і все перемішати.

Крок 4 Заправити майонезом і частиною червоної ікри.

Крок 5 Викласти на блюдо салатне листя, зверху прикрасити зеленню, кільцями крабових паличок і розкидати залишилася ікру.

7. Салат “Лісова таємниця”

Інгредієнти:

  • Кальмари (філе) – 300 гр.
  • Маслини – 80-100 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Квасоля – 250гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Сир копчений сулугуні (косичка) – 120 гр.
  • Майонез – 400 гр.
  • Зелень – пучок петрушки.
  • Сіль за смаком

Приготування:

Крок 1 Яйця відварити, охолодити, очистити (одне яйце залишити для прикраси), натерти на дрібній тертці.

Крок 2 Філе кальмарів відварити (3 хвилини в окропі), почистити і дрібно нарізати.

Крок 3 Огірки вимити, обсушити, нарізати кубиками.

Крок 4 Болгарський перець вимити, вирізати насіння, ще раз промити, обсушити, нарізати кубиками.

Крок 5 Маслини нарізати навпіл (кілька маслин залишити цілими для прикраси).

Крок 6 Квасолю відварити до готовності, остудити.

Крок 7 Сир розібрати на тонкі волокна і нарізати не дуже довгими смужками.

Крок 8 Салат викладати шарами: Квасоля, майонез, яйця, огірки (трохи посолити), майонез, кальмари, болгарський перець, майонез, маслини, петрушка, сир (укласти смужками по всій поверхні салату).

Крок 9 Яйце для прикраси розрізати навпіл, з «гострою» половинки вийняти жовток (жовток натерти на тертці в салат з іншими яйцями), приготувати міцну чайну заварку, перелити заварку в каструльку, покласти в заварку половинку яйця без жовтка, довести до кипіння, вогонь зменшити і варити 4-5 хвилин, «капелюшок» вийняти шумівкою з каструльки, охолодити і «одягнути» на другу половинку яйця. Крок 10 Прикрасити салат грибом з яйця, цілими маслинами і листочками петрушки.

8. Салат «Морський прибій»

Інгредієнти:

  • Кальмари – 6 тушок.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Оливкова олія – ​​5 ст.ложек
  • Ананас консервований шматочками – 0,5 банки.
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Крок 1 Відварити в підсоленій воді кальмари протягом 3-х хвилин з моменту закипання. Охолодити і нарізати дрібними кубиками.

Крок 2 Картоплю відварити, остудити і нарізати кубиками.

Крок 3 Морква очистити і нарізати дрібними кубиками. Потім обсмажити на оливковій олії, спочатку на сильному вогні, після тушкуйте протягом трьох хвилин під кришкою на слабкому вогні.

Крок 4 Очистимо цибулину, наріжемо і кладемо в маринад (суміш води, оцту і цукру) на 10 хвилин. Потім зливаємо воду.

Крок 5 Яйця відварити, остудити, очистити і нарізати на кубики.

Крок 6 Огірки нарізати кубиками.

Крок 7 Все змішати, посолити, додати ананаси. Заправити майонезом.

Крок 8 Прикрасити верхівку яйцями вирізані у вигляді квіточки, а в серединку покласти кубик морквини.

9.Салат “Царський”

Інгредієнти:

  • Кальмари – 500 гр.
  • Яйця – 8 шт.
  • Крабові палички – 300 гр.
  • Червона ікра – 50 гр.
  • Майонез – 400 гр.
  • Оливки – 7 шт.
  • Зелень – петрушка для прикраси.

Приготування:

Крок 1 Відварити яйця, остудити, очистити. Білки нарізати на тонкі смужки, а потім ще і навпіл. Жовтки натерти на дрібній тертці.

Крок 2 Кальмари промити, ошпарити і зняти плівку. Покласти в каструлю, залити окропом. Варити не більше 5  хвилин. Остудити. Нарізати дрібною соломкою.

Крок 3 Крабові палички нарізати маленькими кубиками.

Крок 4 Укладаємо салат шарами: На плоску тарілку ставимо  в центр стакан.

Крок 5 Першим шаром навколо склянки укладаємо промазані  майонезом смужки кальмарів.

Крок 6 Змішуємо білок, крабові палички і укладаємо зверху кальмарів, змащуємо майонезом.

Крок 7 Завершальним шаром викладаємо червону ікру. Можна викласти візерунком – зірочкою і між кінчиками зірочки укласти петрушку і оливки. Потім обережно прибрати склянку. Смачного!

10.Салат «Золота рибка» з кальмарами

Інгредієнти:

  • Сушені кальмари – пакет
  • Риба морожена – 700 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Петрушка – 1 шт.
  • Морська капуста – 100 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

Крок 1 Рибу почистити, нарізати шматочками. Потім, в проточній воді добре промити.

Крок 2 В каструлю викласти нарізані шматочки риби, залити чисту воду, додати перець чорний горошок, лавровий лист, цибулину і хвилин п’ятнадцять варити. Потім рибі дати охолонути, відокремити кістки і розділити  на невеликі шматочки.

Крок 3 Картоплю відварити в мундирах. Остудити і потім очистити від шкірки. Нарізати кубиками.

Крок 4 Морква помити, очистити і розрізати на дві половинки. Відрізати смужки для декору, що залишилася морква  нарізати маленькими шматочками.

Крок 5 Розморозити морську капусту, рідину зцідити, відкрити кукурудзу, заливку зцідити. Розділити на дві половини.

Крок 6 У глибокому посуді змішати половину кукурудзи, додати туди моркву, картоплю, нарізану цибулю, морську капусту, подрібнену зелень, сметану і чорний перець. Додати сіль і все перемішати.

Крок 7 Викласти салат на тарілку  і полити сметаною, за допомогою морквяних смужок сформувати голову риби. Кукурудза зійде за луску. Хвостом і плавниками будуть сушені кальмари.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: