Смачні салати з кальмарами
1.Салат «Морський цар»
Інгредієнти:
- Кальмари заморожені – 800 гр.
- Філе морської риби – 400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Майонез – 350 гр.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Крок 1 Кальмари відварити в підсоленій воді з моменту закипання води 4 хвилини, остудити, зняти шкірку , порізати соломкою.
Крок 2 Моркву відварити, почистити і порізати кубиками.
Крок 3 Яйця відварити, остудити, почистити і нарізати кубиками.
Крок 4 Капусту нашаткувати, посолити і добре перетерти руками.
Крок 5 Цибулю дрібно порізати, обсмажити до золотистого кольору, додати до цибулі порізане шматочками філе риби, обсмажити до готовності риби, присолити, остудити, зайве масло злити (можна за допомогою сита).
Крок 6 Змішати всі інгредієнти, заправити майонезом.
Крок 7 Прикрасити салат яєчними білками, ягодами брусниці, листочками петрушки.
2.Салат «Царська радість»
Інгредієнти:
- Кальмари – 500 гр.
- Яйця – 10 шт.
- Крабові палички – 400 гр.
- Червона ікра – 150 гр.
- Петрушка, кріп – за смаком.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Крок 1 Кальмари, білки, крабові палички нарізаємо тонкою соломкою, додаємо майже всю ікру, і залишаємо трішки для прикраси.
Крок 2 Яйця відварити, остудити, очистити і 5 шт. нарізати соломкою або натерти на крупній тертці, а решту 5 шт. розрізати навпіл і видалити жовток, який також нарізати в салат. Заправити салат майонезом.
Крок 3 Прикрасити салат: наповнити яєчні білки червоною ікрою, викласти зверху, зеленню прикрасити – за своїм бажанням.
3.Салат «Імператор»
Інгредієнти:
- Кальмари – 4-6 тушок.
- Яйця – 4 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Цибуля-порей – 1 стебло.
- Ікра червона – 2 столові ложки
- Майонез – 300 гр.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Крок 1 Відварити кальмари (варити в окропі 3 хвилини), зняти шкірку.
Крок 2 Яйця також відварити, остудити, почистити і нарізати кубиками.
Крок 3 Яблуко нарізати кубиками.
Крок 4 Цибулю -порей дрібно нарізати.
Крок 5 Все змішати, додати ікру, трохи посолити і заправити майонезом.
Крок 6 Прикрасити червоною ікрою, петрушкою і акуратно надрізати смужку цибулі порею і зігнути її.
4.Салат з копчених кальмарів
Інгредієнти:
- Кальмари копчені (або риба копчена) – 160 гр.
- Яйця – 3-4 шт.
- Кукурудза консервована – 1 банка.
- Сир – 40 гр.
- Оливки – 10 шт.
- Майонез – 300 гр.
Приготування:
Крок 1 Нарізати кальмари соломкою.
Крок 2 Відварити яйця, остудити, почистити і натерти на крупній тертці.
Крок 3 Сир також натерти на крупній тертці.
Крок 4 Викладати салат шарами: яйця, майонез, кальмари, кукурудза, майонез, сир.
Крок 5 Прикрасити салат оливками і зеленню.
6.Салат «Морська фантазія»
Інгредієнти:
- Кальмари – 300 гр. (3-4 шт.)
- Крабові палички – 100 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Пекінська капуста (верхня частина) -6 листя.
- Майонез – 100 гр.
- Червона ікра – 3 столові ложки
- Салатні листя, петрушка – для прикраси.
Приготування:
Крок 1 Кальмари почистити ( зняти шкірку) і кинути в киплячу воду, киплять всього 2-3 хвилини, як побіліють, виймати.
Крок 2 Яйця відварити, остудити, очистити і дрібно нарізати кубиками.
Крок 3 Нарізати кальмари соломкою, крабові палички – кубиками, пекінську капусту – соломкою, додати яйця і все перемішати.
Крок 4 Заправити майонезом і частиною червоної ікри.
Крок 5 Викласти на блюдо салатне листя, зверху прикрасити зеленню, кільцями крабових паличок і розкидати залишилася ікру.
7. Салат “Лісова таємниця”
Інгредієнти:
- Кальмари (філе) – 300 гр.
- Маслини – 80-100 гр.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Огірки свіжі – 2 шт.
- Квасоля – 250гр.
- Яйця – 5 шт.
- Сир копчений сулугуні (косичка) – 120 гр.
- Майонез – 400 гр.
- Зелень – пучок петрушки.
- Сіль за смаком
Приготування:
Крок 1 Яйця відварити, охолодити, очистити (одне яйце залишити для прикраси), натерти на дрібній тертці.
Крок 2 Філе кальмарів відварити (3 хвилини в окропі), почистити і дрібно нарізати.
Крок 3 Огірки вимити, обсушити, нарізати кубиками.
Крок 4 Болгарський перець вимити, вирізати насіння, ще раз промити, обсушити, нарізати кубиками.
Крок 5 Маслини нарізати навпіл (кілька маслин залишити цілими для прикраси).
Крок 6 Квасолю відварити до готовності, остудити.
Крок 7 Сир розібрати на тонкі волокна і нарізати не дуже довгими смужками.
Крок 8 Салат викладати шарами: Квасоля, майонез, яйця, огірки (трохи посолити), майонез, кальмари, болгарський перець, майонез, маслини, петрушка, сир (укласти смужками по всій поверхні салату).
Крок 9 Яйце для прикраси розрізати навпіл, з «гострою» половинки вийняти жовток (жовток натерти на тертці в салат з іншими яйцями), приготувати міцну чайну заварку, перелити заварку в каструльку, покласти в заварку половинку яйця без жовтка, довести до кипіння, вогонь зменшити і варити 4-5 хвилин, «капелюшок» вийняти шумівкою з каструльки, охолодити і «одягнути» на другу половинку яйця. Крок 10 Прикрасити салат грибом з яйця, цілими маслинами і листочками петрушки.
8. Салат «Морський прибій»
Інгредієнти:
- Кальмари – 6 тушок.
- Картопля – 4-5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 5 шт.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Оливкова олія – 5 ст.ложек
- Ананас консервований шматочками – 0,5 банки.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Крок 1 Відварити в підсоленій воді кальмари протягом 3-х хвилин з моменту закипання. Охолодити і нарізати дрібними кубиками.
Крок 2 Картоплю відварити, остудити і нарізати кубиками.
Крок 3 Морква очистити і нарізати дрібними кубиками. Потім обсмажити на оливковій олії, спочатку на сильному вогні, після тушкуйте протягом трьох хвилин під кришкою на слабкому вогні.
Крок 4 Очистимо цибулину, наріжемо і кладемо в маринад (суміш води, оцту і цукру) на 10 хвилин. Потім зливаємо воду.
Крок 5 Яйця відварити, остудити, очистити і нарізати на кубики.
Крок 6 Огірки нарізати кубиками.
Крок 7 Все змішати, посолити, додати ананаси. Заправити майонезом.
Крок 8 Прикрасити верхівку яйцями вирізані у вигляді квіточки, а в серединку покласти кубик морквини.
9.Салат “Царський”
Інгредієнти:
- Кальмари – 500 гр.
- Яйця – 8 шт.
- Крабові палички – 300 гр.
- Червона ікра – 50 гр.
- Майонез – 400 гр.
- Оливки – 7 шт.
- Зелень – петрушка для прикраси.
Приготування:
Крок 1 Відварити яйця, остудити, очистити. Білки нарізати на тонкі смужки, а потім ще і навпіл. Жовтки натерти на дрібній тертці.
Крок 2 Кальмари промити, ошпарити і зняти плівку. Покласти в каструлю, залити окропом. Варити не більше 5 хвилин. Остудити. Нарізати дрібною соломкою.
Крок 3 Крабові палички нарізати маленькими кубиками.
Крок 4 Укладаємо салат шарами: На плоску тарілку ставимо в центр стакан.
Крок 5 Першим шаром навколо склянки укладаємо промазані майонезом смужки кальмарів.
Крок 6 Змішуємо білок, крабові палички і укладаємо зверху кальмарів, змащуємо майонезом.
Крок 7 Завершальним шаром викладаємо червону ікру. Можна викласти візерунком – зірочкою і між кінчиками зірочки укласти петрушку і оливки. Потім обережно прибрати склянку. Смачного!
10.Салат «Золота рибка» з кальмарами
Інгредієнти:
- Сушені кальмари – пакет
- Риба морожена – 700 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Петрушка – 1 шт.
- Морська капуста – 100 гр.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Сметана – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Крок 1 Рибу почистити, нарізати шматочками. Потім, в проточній воді добре промити.
Крок 2 В каструлю викласти нарізані шматочки риби, залити чисту воду, додати перець чорний горошок, лавровий лист, цибулину і хвилин п’ятнадцять варити. Потім рибі дати охолонути, відокремити кістки і розділити на невеликі шматочки.
Крок 3 Картоплю відварити в мундирах. Остудити і потім очистити від шкірки. Нарізати кубиками.
Крок 4 Морква помити, очистити і розрізати на дві половинки. Відрізати смужки для декору, що залишилася морква нарізати маленькими шматочками.
Крок 5 Розморозити морську капусту, рідину зцідити, відкрити кукурудзу, заливку зцідити. Розділити на дві половини.
Крок 6 У глибокому посуді змішати половину кукурудзи, додати туди моркву, картоплю, нарізану цибулю, морську капусту, подрібнену зелень, сметану і чорний перець. Додати сіль і все перемішати.
Крок 7 Викласти салат на тарілку і полити сметаною, за допомогою морквяних смужок сформувати голову риби. Кукурудза зійде за луску. Хвостом і плавниками будуть сушені кальмари.
Смачного!