Смачні та цікаві рецепти салатів
від Denzhyttya
19 Квітня, 2020
- Для вас ми сьогодні приготували рецепти універсальних салатів. Приготувати не важко, а смак дійсно неймовірний — ідеальне поєднання інгредієнтів. Тож скоріше занотовуйте рецепти.
Салат з куркою, кукурудзою та пекінкою
Склад:
- Капуста пекінська – 1 шт.;
- Філе курятини – 1 шт.;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Огірок свіжий — шт..;
- Томати свіжі – 2 шт.;
- Кукурудза – 1 банка;
- Гірчиця;
- Сіль;
- Майонез;
- Спеції.
Приготування:
- М’ясо має бути попередньо приготовлене. Воно може бути смажене, печене, відварене — за вашим бажанням.
- Наріжте м’ясо та варені невеликими кубиками, а капусту потрібно нашинкувати. Огірки та томати також подрібнюємо кубиками та поміщаємо всі інгредієнти в глибоку миску.
- Змішайте майонез з гірчицею та додайте до салату, посоліть та поперчіть. Все ретельно перемішати.
Салат “Писанка”
Склад:
- Свіжі печериці – 300-400 г
- Цибуля – 1 середня
- Картопля – 2 великих
- Окіст курячий – 1 шт
- Варені яйця – 4 шт
- Варена морква – 2 штуки середніх
- Варений буряк – 1 штука
- Часник – 2 зубчики
- Рослинна олія для смаження
- Майонез
Приготування:
- Печериці та цибулю дрібно нарізати, посолити й обсмажити на рослинній олії.
- Окремо обсмажити нарізану дрібними кубиками картоплю. Викласти до грибів.
- М’ясо зі стегенця зняти з кісток, нарізати кубиками, посолити і підсмажити до готовності на рослинній олії (це займе приблизно хвилин 10), викласти до картоплі і грибів.
- Перемішати інгредієнти, додавши невелику кількість майонезу і ваших улюблених приправ.
- Яйця, буряк і моркву окремо натерти на крупній тертці. Буряк віджати від зайвого соку, посолити, додати дрібно порубаний часник і невелику кількість майонезу, перемішати.
- На тарілку першим шаром викласти у вигляді яйця смажені курку, гриби і картоплю.
- На перший шар салату викласти натерту моркву і змастити невеликою кількістю майонезу.
- На моркву викласти яйця, змастити невеликою кількістю майонезу.
- На яйця викласти буряк, закривши ним всі шари салату. Дати салату настоятися кілька годин.
- Зверху “яйце” прикрасити на свій смак. Можна використовувати овочі або зробити сітку з майонезу.
Пікантний салат зі свіжих овочів та тунця
Склад:
- Тунець консервований в банці – 1 шт.;
- Томати-чері – 250 г;
- Цибуля синя – 1 шт.;
- Огірок – 2 шт.;
- Морква молода, маленька – 1 шт.;
- Тости з білого хліба – 3 шт.;
- Шпинат – 10 г;
- Рукола – 10 г;
- Базилік – 10 г;
- Олія рафінована – 3 столові ложки;
- Сік лимонний – 1 чайна ложка;
- Сіль;
- Перець.
Приготування:
- Тости наріжте кубиками та обсмажте на сковороді, щоб утворилася золота скоринка. Промийте зелень та подрібніть, а огірки та моркву натріть на грубій тертці.
- Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, а помідори розрізати навпіл.Тунець також порізати кубиками.
- Для приготування заправки потрібно додати до оливкової олії лимонний сік, сіль та перець.
- Всі інгредієнти перемішати в мисці та заправити салат.
Салат з копченою куркою
Склад:
- картопля – 3 шт.,
- копчена курка – 400 г,
- мариновані печериці – 200 г,
- перепелині яйця – 8-10 шт.,
- солоні огірки – 2 шт.,
- волоські горіхи – 100 г,
- майонез, зелень.
Приготування:
- Відваріть картоплю і натріть на великій тертці.
- Курку, огірки і шампіньйони дрібно поріжте, волоські горіхи подрібніть.
- Салат викладайте шарами, змащуючи майонезом: картопля, курка, печериці, волоські горіхи, огірки.
- Яйця поріжте на половинки, жовток розкришити поверх салату, а білок викладіть по краю тарілки.
- Прикрасьте салат “сонечком” з половинки помідора і оливками.
Салат “Перепелине гніздо”
Склад:
- 150 грамів яловичої печінки;
- 1 маленька цибуля;
- 50 грамів солоних огірків;
- 50 грамів свіжих огірків;
- 3 штуки перепелиних яєць;
- листя салату і зелень;
- болгарський перець (червоний);
- майонез для заправки;
- сіль і чорний мелений перець.
Приготування:
- Яловичу печінку промийте та відваріть в киплячій підсоленій воді до повної готовності.
- Печінку і огірки (свіжі та солоні) поріжте тонкою соломкою. Цибулю дрібно поріжте.
- Змішайте печінку, огірки та цибулю, заправте майонезом, посоліть і поперчіть за смаком.
- На тарілку викладіть листя салату і зелень, по центру викладіть салат. Зверху викладіть перепелині яйця. Посипте болгарським перцем, порізаним кубиками.
Легкий та поживний салат зі свіжих овочів та яєць
Склад:
- Яйця – 2 шт.;
- Редиска – 5 шт.;
- Огірок свіжий – 2 шт.;
- Зелена цибуля – 10 г;
- Сметана – 4 столові ложки;
- Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка;
- Сіль за смаком.
Приготування:
- Зварити яйця та нарізати півкільцями, таким способом подрібнити овочі. Додати нарізану зелень.
- Для заправки потрібно змішати гірчицю зі сметаною.
- Складіть всі інгредієнти в салатницю, додайте заправку та перемішайте.
- Зверху все посипати сухариками.
Смачного!
Джерело:
poshepky.com