Смачні закарпатські голубці готую на кожний святковий стіл. Секрети української господині
від Denzhyttya
8 Листопада, 2021
Кожна господиня має свої секрети приготування смачних і соковитих голубців. Пропоную скуштувати цей рецепт, за яким готують на Закарпатті.
Інгредієнти:
- капуста, 500 г
- фарш, 800 г
- рис, 500 г
- морква, 2 шт
- цибуля, 4 шт
- солодкий перець та помідор по 1 – 2 шт
- сіль, перець, паприка, зелень, спеції
- томатна паста, 2 столові ложки
Приготування:
- Капусту готуємо звичайним способом: відварюємо качан, прибираючи у міру розм’якшення верхнє листя. Якщо середня жила дуже велика і жорстка, обрізаємо її гострим ножем.
- Відварюємо рис до напівготовності, остуджуємо та змішуємо з фаршем.
- Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на великій тертці, солодкий перець і помідор ріжемо шматочками.
- Цибулю обсмажуємо до золотистості та додаємо моркву, солодкий перець та помідор. Готуємо протягом кількох хвилин.
- Змішуємо овочі з фаршем та рисом.
- Формуємо голубці та укладаємо в каструлю.
- Розводимо томатний соус із водою та заливаємо голубці, щоб вони були вкриті повністю.
- Готуємо на невеликому вогні протягом 20 – 30 хвилин.
Голубці виходять дуже ніжними та соковитими. За смаком у фарш можна додати зелень і часник, а готувати з лавровим листом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua