Смачні закарпатські крученики з цибулею в сметанному соусі

  • Спробуйте і це стане вашою фірмовою стравою.
Смачні закарпатські крученики з цибулею в сметанному соусі

Інгредієнти:

    • Свинина (балик,філе) – 500 гр.
    • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
    • Сметана (жирна) – 200 гр.
    • Борошно пшеничне / Борошно – 3 ст. л.
    • Оцет (яблучний) – 1 ст. л.
    • Паприка солодка – 1 ч. л.
    • Цибуля зелена – 1/2 пуч.
    • Цукор (без гірки) – 1 ч. л.
    • Сіль (за смаком) – 2 щепот.
    • Перець чорний (за смаком) – 1 щепот.
    • Масло рослинне – 6 ст. л.

Приготування:

    1. Одну цибулину відкладаємо, інші ріжемо півкільцями. Трохи мнемо руками, додаємо оцет, цукор і трохи солі. Залишаємо ненадовго.
    2. М’ясо нарізаємо пластами, як на відбивні. Відбиваємо м’ясо гарненько. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати інші спеції за вашим смаком.
    3. На кожен відбитий шматочок м’яса викладаємо частину цибулі. Щільно загортаємо.
    4. Паніруємо в борошні і обсмажуємо на рослинному маслі з усіх боків, на великому вогні. Можна закріпити зубочистками перед обсмаженням, ну а потім зняти. Якщо добре відбите м’ясо, то буде триматися і без них.
    5. У сковороді розігріваємо 2-3 ложки олії і відправляємо цибулю, порізану півкільцями. Доводимо до легкого золотистого кольору, потім додаємо зелену цибулю і протушкуйте буквально хвилинку, не більше.
    6. Потім до цибулі додаємо ложку борошна, перемішуємо, додаємо сметану і паприку, вливаємо трохи водички, буквально 100-150 мл. Щоб не було густо і наш соус потім повністю залив крученики. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати улюблені спеції і зелень.
    7. Рулетики складаємо у вогнетривку форму, заллємо соусом. Відправляємо в розігріту духовку 200С. на 25-30 хвилин.

Приємного апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: