Смачний кетчуп до шашлику по-домашньому. Всі хто попробує, просять рецепт

Кетчуп — універсальний соус, який доповнює смак м’яса, спагеті, пельменів, піци та десятка інших популярних страв. Мабуть, у кожного з нас є свої вподобання на рахунок того, який смак вибрати. Одні люблять, коли він солодкуватий і пряний, інші — вогненно-гострий, а треті — за класичний рецепт кетчупу, з вираженим смаком свіжих томатів. Але, на жаль, знайти якісний продукт на полицях супермаркетів не так-то просто, в складі маса консервантів та іншої хімії, тому сьогодні будемо готувати домашній кетчуп своїми руками!

Інгредієнти:

  • Перець болгарський — 0,3 кг.
  • Помідори — 5 кг.
  • Цукор пісок — 0,2 кг.
  • Ріпчаста цибуля — 0,5 кг.
  • Перець чилі — 2 ч. ложки.
  • Кам’яна сіль — 1-2 ст. ложки.
  • Столовий оцет — 0,5 склянки.

Спосіб приготування:

  1. Добре помийте перці, помідори та почистіть цибулю.
  2. Помідори слід проварити в киплячій воді упродовж 5 хвилин, а після цього зніміть шкірку. Перці потрібно очистити від насіннєвої коробочки.
  3. Помідори акуратно поріжте на шматочки та покладіть в окрему миску.
  4. Цибулю та перці поріжте великими шматками та разом з нарізаними помідорами пропустіть через м’ясорубку, або ж можете використовувати блендер.
  5. Овочеве пюре вилийте в миску та додайте сіль та цукор. Ретельно перемішайте та поставте на 30 хвилин варитись на плиту.
  6. У масу додайте перець чилі та варіть до повного загущення маси.
  7. Плиту вимкніть та помішайте суміш ще декілька хвилин.
  8. Готовий кетчуп перелийте в стерильні банки та закатайте герметично.

Смачного!

А ви пробували коли-небудь робити домашній кетчуп?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: