Смачний паштет з курячої печінки: чудовий результат

Рецепт простий, готувати по ньому швидко, а результат відмінний. Багато людей, які не люблять їсти печінку, змінюють свою думку про неї, коли пробують такий паштет.

За бажанням до нього можна додавати спеції для аромату, які вам більше подобаються.

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки
  • 200 г вершків
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цибулі
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Спершу  сплосніть печінку і підсушіть паперовими рушниками. Потім нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Після цього нарізаємо дрібно цибулю.
  3. Далі у розігріту сковорідку, наливаємо соняшникову олію і смажимо печінку кілька хвилин. Вона повинна добре прожаритися і підрум’янитися.
  4. Коли печінка схопиться скоринкою, додаємо цибулю. Далі потрібно все посмажити ще 5 хвилин на сильному вогні.
  5. Після цього вогонь зменшуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо приблизно 15 хвилин до повної готовності. Періодично помішуючи.
  6. Далі печінку посолити і поперчити, і додати вершки.  Тушкуємо печінку в вершках ще 5 хвилин. Вершки повинні трохи загуснути.
  7. Перекладаємо зі сковороди все  в чашу для блендера,  додаємо 50 г вершкового масла. Перебиваємо гарненько, щоб отримати однорідну масу.
  8. Готовий паштет перекладаємо в ту ємність, в якій ми будемо його зберігати.
  9. Решта 50 г вершкового масла потрібно розтопити на водяній бані або мікрохвильовці. Рідким маслом заливаємо зверху паштет. І ставимо в холодильник на кілька годин.
  10. Завдяки цьому верхній шар паштету НЕ буде окислюватися і чорніти. А смак це тільки покращить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: