Смачніше салату без м’яса і риби я не знаю
від Denzhyttya
20 Серпня, 2021
Такий салат на мій погляд ідеально поєднується зі стравами з риби. Та й до шашлику такий салатик теж можна сміливо приготувати.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт невеликих
- Морква – 1 шт
- Перець солодкий – 1 шт
- Часник – 3 зубчики
- Соняшникова олія – 50 мл
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л. (без гірки)
- Паприка – 1 ч.л. (без гірки)
- Кунжут – 1 ст.л.
- Коріандр за смаком
- Петрушка пучок
Приготування:
- Подрібнюю кабачок за допомогою овочечистки. Частину, що залишилася серцевину кабачка з насінням викидаю, вона мені не знадобиться.
- До кабачку додаю сіль, все перемішую руками і залишаю на 15 хвилин щоб кабачок віддав зайвий сік.
- Далі таким же чином натираю моркву.
- Нагріваю олію в сковорідці і додаю до неї коріандр і солодку паприку. Нагріваю спеції в олії пару хвилин, щоб вони краще розкрили свій смак.
- Потім до моркви додаю злегка віджатий від зайвого соку кабачок.
- Далі додаю солодкий перець порізаний соломкою.
- Додаю подрібнений часник і виливаю нагріту ароматну олію.
- Висипаю пучок петрушки. Додаю цукор і насіння кунжуту.
- Виливаю оцет 9% (можна замінити на лимонний сік) все перемішую і даю салату настоятися пару годин.
Легка кислинка, пікантність спецій і соковитість овочів відмінно освіжають в спекотний літній день за обідом.
Приємного смаку !
Джерело:
mandarynka.com.ua