Смачний і корисний десерт. Запіканка з сиру і гарбуза. Діти оцінять
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
Вирішила нагодувати свою сім’ю корисним осіннім продуктом – гарбузом. Не всі люблять його, але в ньому так багато користі! Тому я спекла сирно-гарбузову запіканку. Діти навіть і не зрозуміли з чого вона. На вигляд дуже барвиста, яскрава, а за смаком ніжна, в міру солодка і, звичайно ж, корисна! Обов’язково потрібно додати сметану, з нею запіканка буде ще краща.
Інгредієнти:
Інгредієнти для сирного прошарку:
- Сир домашній – 540 гр.
- Яйце – 2 (О) шт. або 3 (С1) шт.
- Цукор – 3 ст.л.
- Борошно рисове (манна крупа) – 2 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Для гарбузового прошарку:
- Пюре гарбузове – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.л.
- Борошно рисове (манна крупа) – 7-10 ст.л.
- Ванілін або кориця – 1 ч.л.
Приготування:
- Гарбуз нарізати на шматочки. Викласти на деко. Залити водою так, щоб дно було повністю покрито. Запікати при 180⁰ 20-30 хвилин, до м’якості гарбуза.
- Потім очистити його від шкірки, нарізати шматочками і відправити в блендер. Нам знадобитися 350 гр.
- Туди ж додати яйця, цукор, ванілін або корицю. Добре все змішати за допомогою блендера.
- Потім перелити масу в миску і, поступово додаючи борошно, змішувати віночком. Повинна вийти маса схожа за консистенцією на сметану.
- В окремій мисці пробити блендером до однорідної маси сир, яйця, цукор, ванільний цукор і борошно. Маса вийде, як густа сметана. Якщо раптом переборщите з борошном, то можна просто додати трохи сметани або ще одне яйце.
- Форми для кексів по необхідності змастити олією. Викласти в них по почергово сирний і гарбузовий прошарок. У мене 6 кексів. Випікати при 180⁰ 25-30 хвилин. Кексики повинні піднятися, але після охолодження знову осядуть – ефект сирної запіканки.
- Решту суміші я також по черзі виклала в форму, діаметром 20 см. Форму змастила олією. І можна ще посипати борошном, для повної впевненості.
- Випікати при 180⁰ 50-55 хвилин. Дати охолонути до кімнатної температури і можна подавати.
Готово! Смачного!
Джерело:
i-ukrayina.com.ua