Смачний кіш з куркою і помідорами

Я обожнюю таку випічку, як кіш. Трохи тіста, але багато соковитої й ароматної начинки. Існує велика кількість варіантів подібних пирогів. Пропонуємо вам безпрограшну класику: курочка, помідори і сир. Робимо пісочне тісто, укладаємо начинку і заливаємо все вершково-яєчною заливкою. Потім випікаємо і насолоджуємося. Ну що може бути простіше? Для розбавлення повсякденного меню цей кіш саме те, що потрібно.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • 75 гр вершкового масла
  • 2 столові ложки сметани
  • 200 гр борошна
  • дрібка солі

Для начинки

  • 150 гр відвареного курячого філе
  • 2-3 помідора

Для заливки

  • 2 яйця
  • 150 мл вершків 10%
  • 150 гр твердого сиру

Як приготувати кіш

  1. В першу чергу в окрему ємність відправляємо борошно і сіль. Додаємо вершкове масло, попередньо нарізане кубиками. Перетираємо все до утворення крихти. Після чого відправляємо сюди ж сметану і замішуємо тісто.
  2. Тепер готуємо інгредієнти для начинки. Попередньо відварене куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Вимиваємо і обсушуємо помідори. Нарізаємо тонкими кружечками.

    3. Готуємо заливку. Використовуючи тертку, натираємо на дрібній фракції твердий сир. Потім в окремій ємності об’єднуємо вершки і яйця. Додаємо трохи солі і 2/3 сиру. Добре перемішуємо.

    4. Беремо форму діаметром 24 см. Тісто розкатуємо в пласт і укладаємо в форму, формуючи бортики. Виделкою робимо часті проколи і укладаємо курочку.

    5. Потім розміщуємо помідори і поливаємо заливанням. Присипаємо сиром, що залишився, і поміщаємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.

    6. Після закінчення потрібного часу кіш готовий і його можна гарячим подавати до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: