Смачний, пухкий, м’якесенький торт “Шоколадний оксамит” в домашніх умовах: без розкачування і без духовки, ділюсь швидким рецептом

Шоколадний торт на сковороді, який особливо сподобається тим, хто завжди готовий побалувати себе і своїх близьких чимось смачненьким, але не хоче витрачати на це багато часу та зусиль. (+рецепт у ложках у кого немає вагів!)

Коржі для торта готуються простіше простого: без розкачування, на сковороді – легко та швидко! З кремом теж мудрувати не доведеться. Обов’язково спробуйте, виходить дуже смачно!

Інгредієнти:

Для коржів:

  • Борошно – 200 гр. (14-15 ст. ложок без гірки)
  • Какао – 45 гр. (4 ст. ложки)
  • Цукор – 100 гр. (6 ст. ложок)
  • Олія – ​​75 мл (11 ст. ложок)
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Молоко – 250 мл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка

Просочення:

  • молоко 150 мл.

Крем:

  • вершки – 550-600 мл.
  • цукрова пудра – 100 г.
  • какао – 1 ст. л.

Глазур:

  • вершки – 100 мл.
  • шоколад – 80 гр.

Для прикраси:

  • кокосова стружка – 4 – 5 ст. ложок + 2 ч. ложки какао

Приготування:

  1. Для приготування тіста спершу змішую всі сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао та соду. Далі додаю яйця, молоко, олію і добре все перемішую, щоб не було грудок.
  2. Сковороду відправляю на плиту, щоб вона добре розігрілася. У тісто додаю оцет, перемішую і поділяю його на три рівні частини.
  3. Коржі випікаю в добре прогрітій сковороді під кришкою, олією змащую сковорідку тільки перед приготуванням першого коржа.

    Звертаю вашу увагу, що тісто треба відправляти лише у добре розігріту сковороду. Тоді коржі виходять пишними та повітряними.

  4. Готую коржі на малому вогні під кришкою приблизно 4-5 хвилин і лише з одного боку. Готовність перевіряю зубочисткою чи шпажкою.
  5. Готові коржі викладаю на решітку. А поки коржі остигають, роблю крем для торта.
  6. У охолоджені вершки додаю цукрову пудру з какао та збиваю міксером до загустіння. 3-4 столові ложки крему відкладаю в окремий посуд, він знадобиться для вирівнювання торта.
  7. Ось і все можна збирати торт: перший корж поміщаю в кільце кондитерське, просочую молоком і зверху крем. З другим коржом роблю те саме.
  8. Третій корж просочую молоком і зверху заливаю шоколадною глазур’ю: просто змішавши гарячі вершки з шоколадом.
  9. Торт відправляю у холодильник на 2-3 години. Потім прибираю кондитерське кільце і вирівнюю краї торта кремом, який відкладала заздалегідь.

Прикрашаю торт подрібненим шоколадом та кокосовою стружкою змішаною з какао-порошком. Ось і все – можна пригощатися!

Смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: