Смачний пиріг «Жербо». Готується дуже просто
від Denzhyttya
5 Жовтня, 2020
Унікальний пиріг «Жербо» (названий в честь кондитера) більше схожий на торт.
Вкритий шоколадною глазур’ю, високий, красивий, з ароматом абрикосового варення – вищий клас.
Ваші рідні і гості будуть в захваті. Готується він дуже просто, з’їдається дуже швидко.
По квартирі йде такий аромат, що за стіл нікого кликати не треба – самі прибіжать.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 500 г
- цукор – 100 г
- вершкове масло або маргарин – 250 г
- яйце – 1 шт.
- молоко – 50 мл
- дріжджі сухі – 10 г (або 30 г свіжих);
- розпушувач – 1 ч. л.
Для начинка:
- абрикосове варення або джем – 200 г (1 скл.)
- волоські горіхи – 200 г
- цукор – 150 г
Для глазурі:
- вершкове масло (85%) – 70 г
- шоколад чорний – 100 г
Рецепт приготування:
- У борошно додати сухі дріжджі, розпушувач і перемішати. У глибокий посуд влити тепле молоко, додати цукор, яйце і перемішати віночком.
- Вершкове масло або маргарин розтопити (можна в мікрохвильовці), влити в молочну масу і підсипати борошно .
- Замісити тісто: воно повинно вийти пухким, жирним і не липнути до рук. Накрити миску з тістом плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин.
- Приготувати начинку: подрібнити в блендері абрикосове варення (можна взяти джем), волоські горіхи і до отриманої суміші додати цукор. Все добре перемішати.
- Розділити тісто на три частини і розкачати кожну в пласт, за розмірами форми.
- Викласти перший пласт в форму (на деко) і змастити половиною начинки. Зробити так і з другим шаром тіста.
- Накрити все 3 шаром , краї не защипувати. Залишити пиріг ще на 40 хвилин в теплому місці.
- Наколіть пісочне тісто виделкою і відправте в духовку, розігріту до 180С на 20 хвилин. Готовий пиріг вийняти з духовки, дати йому трохи охолонути і полити шоколадною глазур’ю.
- Для її приготування необхідно розтопити масло і шоколад в мікрохвильовій печі (поставити на 30 секунд, дістати, перемішати і знову поставити – і так до тих пір, поки шоколад повністю не розтане).
- Дати пирогу з варенням повністю охолонути і розрізати на квадрати (але якщо дати йому час полежати довше – він стане тільки смачніше).
- Розріжте на шматочки – і тістечка готові . Дуже смачний, ароматний торт-пиріг подати з чаєм або какао.
Смачного!
Подивіться відео, як приготувати пиріг «Жербо»
Джерело:
likecooking.ru