Смачний сезонний овочевий салат — його з’їдають першим
від Denzhyttya
9 Вересня, 2021
- Підійде і на кожен день і до приходу гостей.
Сьогодні поділимося з вами рецептом смачного овочевого салату, який підійде і на кожен день. Дуже зручно, що овочі можна приготувати заздалегідь, а зібрати салат буквально за 10 хвилин .
Інгредієнти:
- Баклажани — 3 шт.
- Солодкий перець — 3-4 шт.
- Помідори — 3-4 шт.
- Сметана 20-25% — 200 гр.
- Часник — 2-3 зуб.
- Сіль — на свій смак
- Чорний перець — на свій смак
- Хмелі-сунелі — 1/4 ч. л.
- Зелень — 1 пучок (в рецепті петрушка)
* для різноманітності можна додати в заправку твердий сир або бринзу, або відварені, натерті яйця.
Приготування:
- Баклажани нарізати кружечками, якщо великі, розрізати навпіл, товщиною приблизно 1-1, 5 см. Запекти в духовці при температурі 180 градусів до готовності.
- Перець звільнити від плодоніжки з насінням, розрізати на кілька частин і також запекти. Можна запекти цілим. Приготований перець очистити від шкірки. Найкраще це робити поки він гарячий.
- Помідори нарізати на кружечки, потім навпіл, якщо великі. Зелень дрібно нарубати.
- Для заправки змішати сметану зі спеціями, подрібненим часником і зеленню.
- Овочі укласти шарами на тарілку починаючи з помідор, потім баклажани, перець, помідори і т.д., поки овочі не закінчаться. Кожен шар змастити сметанною заправкою. Зверху прикрасити нарізаними шматочками з помідор і петрушкою. Відправити салат в холодильник просочитися на хвилин 15-20 і можна пригощатися.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!
Джерело:
ukr.media
Позначки