Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом “Морозиво” – неймовірна смакота, яку варто спробувати кожному
від Denzhyttya
14 Лютого, 2023
Іноді хочеться спекти торт, а духовки немає, або не хочеться возитися з розкачуванням тіста – тоді на допомогу прийде рецепт торта на сковороді. Ніжні шоколадні коржі та легкий повітряний крем “Морозиво”, ось секрет смаку цього шоколадного торта. Смак просто незабутній, обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
Для тіста:
- яйце 3 шт.
- молоко 150 мл
- цукор 3 ст. л.
- розпушувач тіста 1 ч. л.
- какао порошок 2 ст. л.
- борошно 120 г.
- масло вершкове 40 г.
Для крему:
- молоко 400 мл
- яйце 2 шт.
- борошно 2 ст. л.
- масло вершкове 100 г.
- шоколад темний 100 г
- цукор 3 ст. л
Приготування:
- Спочатку нам потрібно підготувати все необхідне.
- Для крему в сотейник розбити яйця, всипати цукор.
- Перемішати до об’єднання білка та жовтка, збивати не потрібно. Всипати борошно.
- Змішати, щоб не було грудочок. Ввести молоко невеликими порціями.
- Масу, що вийшла, поставити на плиту, встановивши середнє нагрівання. Постійно помішуючи силіконовою лопаткою, приділяючи особливу увагу дну та стінкам посуду.
- Якоїсь миті крем почне швидко густіти, тоді нагрівання знизити. Важливо не допустити утворення грудочок. Маса за консистенцією має стати як густа сметана.
- Накрити харчовою плівкою “в стик”, щоб поверхня не обвітрювалася, і залишити на холоді до повного остигання.
- А в цей час зайнятися випіканням коржів. У миску розбити яйця, всипати цукор.
- Збити міксером до пишної піни та збільшення обсягом в 3 рази. Влити розтоплене вершкове масло та молоко.
- Змішати, просіяти борошно та какао. Вводити порціями, перемішуючи міксером на малих обертах. Всипати розпушувач.
- У результаті вийде досить рідке, але повітряне тісто.
- Сковороду змастити олією лише перед випіканням першого коржа. Розігріти і налити два половники тіста (діаметр сковороди 20 сантиметрів). Маса вільно розтікається по сковорідці.
- Тримати на маленькому вогні під кришкою. Через 1,5-2 хвилини перевернути і готувати стільки ж.
- Вийшло 7 коржів. Обрізати їх діаметром 16-17 сантиметрів.
- Тепер можна продовжити робити крем. У миску викласти м’яке вершкове масло і розтоплений шоколад.
- Збити міксером та по столовій ложці додавати холодну заварну суміш.
- Не припиняти збивання, доки не введете всю заварну масу. Вийде повітряний крем Морозиво.
- Збирати торт зручно у кулінарному кільці. Кожен корж прошарувати двома столовими ложками крему. Не забудьте залишити трохи для змащування верху та боковин торта.
- Прибрати в холодильник на пару годин, щоб десерт просочився. Зняти кільце, торт вирівняти залишками крему.
Обрізки коржів підсушити на сковорідці та подрібнити у крупну крихту. Посипати верх та боковинки, наш шоколадний торт на сковороді готовий, смачного чаювання Вам!.
Джерело:
gazdynja.com
Позначки