Смачний український Перекладенець
від Denzhyttya
4 Січня, 2022
Український пиріг “Перекладенец” складається з кількох шарів тіста та начинки. Готують його з маком, горіхами, родзинками, курагою, вишнею, варенням та іншими фруктовими начинками. У приготуванні пиріг досить складний, але смак пирога вартий витрачених зусиль.
Для приготування тіста потрібно:
- 250 г маргарину
- 2 яйця
- 1 склянка сметани
- 1 склянка цукру
- 3 склянки борошна
- 1 ч. ложка соди, погашеної в оцті
- 1,5 кг яблук
- 250 г повидла
- Кориця
Для крему:
- 0,5 л молока
- 1 склянка цукру
- 6 ст. ложок манки
- 250 г вершкового масла
- Ванілін
- Подрібнені вафлі та горіхи для присипки
Для глазурі:
- 5 ст. ложок сметани
- 5 ст. ложок цукру
- 1 ст. ложка порошку какао
- 1 ч. ложка вершкового масла
- 1 ст. ложка коньяку
- Ванілін
Приготування:
- Маргарин перетерти із цукром. Яйця збити віночком і додати до маргарину разом із сметаною та гашеною содою. Додати борошно і швидко замісити тісто. Тісто розділити на 4 частини, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 3-4 години.
- Розкотити перший корж, викласти у форму, змащену жиром, змастити повидлом.
- Яблука вимити. Почистити від шкірки (можна не очищати, хто як любить) і натерти на великій тертці. До яблук додати корицю. Половину яблук покласти зверху повидла.
- Розкотити другий корж і покласти його на яблука, защипати краї. Верх проколоти виделкою в деяких місцях. Поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати 20-30 хвилин, час випічки залежить багато в чому і від печі, так що самі не проґавте момент готовності – золотистий колір верху.
- Так само зробити і з двома іншими коржами.
- Ці два випечені коржі з начинкою охолодити і перешарувати кремом, а також добре змастити боки торта і обсипати їх крихтами з подрібнених вафель та подрібнених горіхів.
- Для приготування крему потрібно молоко з’єднати з цукром та манною крупою і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Охолодити і збити з розм’якшеним вершковим маслом і ваніліном.
- Верх залити глазур’ю: сметану, цукор і какао змішати, поставити на слабкий вогонь і варити, помішуючи 10-12 хвилин (щоб перевірити готовність , капніть краплю на тарілку, кщо не розтікається, то готове). Зняти з вогню, додати олію, коньяк, ванілін. Все добре розмішати та залити торт.
Смачного!