Смачний український Перекладенець

Український пиріг “Перекладенец” складається з кількох шарів тіста та начинки. Готують його з маком, горіхами, родзинками, курагою, вишнею, варенням та іншими фруктовими начинками. У приготуванні пиріг досить складний, але смак пирога вартий витрачених зусиль.

Для приготування тіста потрібно:

  • 250 г маргарину
  • 2 яйця
  • 1 склянка сметани
  • 1 склянка цукру
  • 3 склянки борошна
  • 1 ч. ложка соди, погашеної в оцті
  • 1,5 кг яблук
  • 250 г повидла
  • Кориця

Для крему:

  • 0,5 л молока
  • 1 склянка цукру
  • 6 ст. ложок манки
  • 250 г вершкового масла
  • Ванілін
  • Подрібнені вафлі та горіхи для присипки

Для глазурі:

  • 5 ст. ложок сметани
  • 5 ст. ложок цукру
  • 1 ст. ложка порошку какао
  • 1 ч. ложка вершкового масла
  • 1 ст. ложка коньяку
  • Ванілін

Приготування:

  1. Маргарин перетерти із цукром. Яйця збити віночком і додати до маргарину разом із сметаною та гашеною содою. Додати борошно і швидко замісити тісто. Тісто розділити на 4 частини, накрити харчовою плівкою та поставити в холодильник на 3-4 години.
  2. Розкотити перший корж, викласти у форму, змащену жиром, змастити повидлом.
  3. Яблука вимити. Почистити від шкірки (можна не очищати, хто як любить) і натерти на великій тертці. До яблук додати корицю. Половину яблук покласти зверху повидла.
  4. Розкотити другий корж і покласти його на яблука, защипати краї. Верх проколоти виделкою в деяких місцях. Поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати 20-30 хвилин, час випічки залежить багато в чому і від печі, так що самі не проґавте момент готовності – золотистий колір верху.
  5. Так само  зробити і з двома іншими коржами.
  6. Ці два випечені коржі з начинкою охолодити і перешарувати кремом, а також добре змастити боки торта і обсипати їх крихтами з подрібнених вафель та подрібнених горіхів.
  7. Для приготування крему потрібно молоко з’єднати з цукром та манною крупою і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Охолодити і збити з розм’якшеним вершковим маслом і ваніліном.
  8. Верх залити глазур’ю: сметану, цукор і какао змішати, поставити на слабкий вогонь і варити, помішуючи 10-12 хвилин (щоб перевірити готовність , капніть краплю на тарілку, кщо не розтікається, то готове). Зняти з вогню, додати олію, коньяк, ванілін. Все добре розмішати та залити торт.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: