Смачний вінегрет
Класичний рецепт вінегрету виключає надмірності, демонструючи скромність і простоту. Але, як будь-який салат, вінегрет – невичерпна тема для творчості. Одні господині готують його з оселедцем, інші додають варену квасолю, мариновані маслята, куряче м’ясо або яйце. При цьому, зауважте, продукти суцільно звичні, а смак виходить незмінно гармонійним.
Огірки рекомендуємо брати саме солоні, бочкові в ідеалі. Втім, підійдуть і мариновані, але тоді солі додавайте більше. Для пікантності до заправки можна додати ложку гірчиці, трохи лимонного соку або бальзамічного оцту.
Інгредієнти:
- Квашена капуста 500 г
- Цибуля 2 шт.
- морква 4 шт.
- Буряк 3 шт.
- огірки 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- горошок 400 г
- оцет 1 ст. л.
- сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія за смаком
- Зелена цибуля за смаком
Приготування:
- Морква, буряк, картоплю відваріть в шкірці, остудіть, потім очистіть. Наріжте овочі дрібно. Далі так же само дрібно наріжте огірки.
- Цибулю розріжте на четвертини, потім кожну тонко наріжте. Складіть в піалу, полийте оцтом, залиште маринуватися на 10-15 хвилин . Після цього оцет злийте.
- У глибоку миску або каструлю викладіть квашену капусту, додайте до неї мариновану цибулю, нарізані дрібно огірки, а також зелений горошок та інші подрібнені овочі.
- Якщо необхідно, посоліть салат, додайте мелений перець, заправте маслом і ретельно перемішайте. Викладіть в салатник і посипте подрібненою зеленою цибулею.
Результат багато в чому залежить і від нарізки овочів: чим акуратніше і дрібніше будуть нарізані овочі, тим смак буде тонше. Для заправки вінегрету радимо використовувати запашну нерафіновану соняшникову олію: з нею салат вийде особливо смачним. Сподіваємося, ви поділіться в коментарях своїми варіантами приготування вінегрету!