Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли! У пляцку поєднано неймовірний смак вишень та шоколаду. Вдався на славу!

У пляцку поєднано неймовірний смак вишень  та шоколаду. Вдався на славу!
Наші діти, які, м’яко кажучи, не відносяться до любителів кисленьких вишень, ні з ким ділитись не захотіли. Дверцята холодильника припинили відчинятись і зачинятись лише тоді, коли з нього зник останній шматочок пляцка.

Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли! У пляцку поєднано неймовірний смак вишень та шоколаду. Вдався на славу!Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли! У пляцку поєднано неймовірний смак вишень та шоколаду. Вдався на славу!

Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли

Інгредієнти:

Сирна начинка для коржів:

  • 500 г сиру
  • 1 жовток + 3 білки
  • 70 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Тісто:

  • 300 г борошна
  • 10 г розпушувачу
  • 20 г какао
  • 160 г вершкового масла
  • 2 жовтки
  • 50 г сметани
  • 130 г цукру

Крем:

  • 250 г вершкового масла
  • 380 г згущеного молока
  • 100 г чорного шоколаду

Крім того:

  • 330 г вишень у власному соку

Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли! У пляцку поєднано неймовірний смак вишень та шоколаду. Вдався на славу!

Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли! У пляцку поєднано неймовірний смак вишень та шоколаду. Вдався на славу!

Приготування:

Сирна начинка для коржів:

  1. 1 жовток + 3 білки злегка збити зі звичайним та ванільним цукром, додати крохмаль і знову збити.
  2. Додати перемелений сир, вимішати до однорідності.

Тісто:

  1. Змішати борошно, розпушувач, цукор та какао.
  2. Додати жовтки, сметану, м’яке масло та замісити тісто.

Коржі:

  1. Тісто розділити на дві нерівні частини, меншу відкласти у морозильну камеру на 20 хв.
  2. Більшу частину тіста розкачати та викласти у форму 25×35 см попередньо застелену папером для випікання.
  3. Сирну начинку рівномірно розподілити на тісто, викласти вишні та притерти тістом із морозильної камери.
  4. Випікати 40 хв при 170 °С.

Крем:

  1. М’яке масло збити міксером до однорідної пухкої маси на великих швидкостях протягом 10-12 хв поступово додаючи згущене молоко.
  2. Натерти шоколад на грубій тертці, додати до крему та вимішати. Крем повинен бути пухким.
  3. У холодильник на 20 хв.

Складання пляцка:

  1. Корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір кінцевого пляцка буде 17,5х25 см!
  2. Крем помістити між коржами.
  3. Оздобити за бажанням та поставити у холодильник на 12-24 г.Смачний пляцок «Шоколадна Вишня». Скуштувавши, діти ділитися не захотіли! У пляцку поєднано неймовірний смак вишень та шоколаду. Вдався на славу!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: