Смаколики без духовки: 6 рецептів тортів без випікання

Смаколики без духовки: 6 рецептів тортів без випікання

Хочеться чогось смачненького, а часу не так вже й багато? І з тістом та новою духовкою вам так і не вдалося подружитися? Пропонуємо вам приготувати 6 смачних тортів без випікання за нашими рецептами. Кличте дітвору на допомогу – у такій справі без помічників не обійдетесь!

1. Торт-еклер

торт-еклер

Інгредієнти:

  • 500 мілілітрів молока
  • 50 грамів вершкового масла
  • 1 жовток,
  • 7 столові ложки цукру
  • 2,5 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 2 чайні ложки какао
  • ванільний цукор, печиво

Приготування:

  1. Молоко розділити на дві частини, одну поставити на вогонь і довести до кипіння, в іншій розвести крохмаль, додати 3 столові ложки цукру, яєчний жовток, ванільний цукор, добре збити і акуратно влити в гаряче молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння.
  2. Зняти з плити і охолодити молочний пудинг. Форму для торта застелити пергаментом або фольгою, викласти спершу шар печива а потім шар пудингу і так продовжувати викладати шарами, але останній шар має бути з печива. 4 столові ложки цукру, какао та столову ложку молока перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і додати вершкове масло, перемішати.
  3. Шоколадом полити торт і поставити в холодильник на ніч.

2. Торт Мозаїка

торт мозаїка

Інгредієнти:

  • 3 пакетики желе різних кольорів
  • 500 грамів сметани
  • 300 грамів фруктів
  • по 100 грамів цукру і крекерів
  • 50 мілілітрів води
  • 10 грамів желатину
  • ванільний цукор

Приготування:

  1. Воду довести до кипіння і залити желатин. Кольоровий желатин приготувати як вказано на упаковці і поставити в холодильник.
  2. Подрібнити печиво, фрукти помити і порізати шматочками. Для торта підійдуть як свіжі так і консервовані фрукти.
  3. Сметану збити з цукром, додати желатин, ванільний цукор, фрукти і печиво, перемішати. Кольорове желе дістати з холодильника, нарізати кубиками і додати в сметанкову масу, перемішати і вилити в формочку, поставити в холодильник на годину.
  4. Щоб легше дістати торт, формочку потримати в гарячій воді, а потім перевернути на тарілку.

3. Апельсиновий торт

апельсиновий

Інгредієнти:

  • 3 апельсини
  • 1 пакетик апельсинового желе
  • 600 грамів сметани
  • 250 грамів печива
  • 130 грамів цукру
  • 20 грамів желатину
  • ванільний цукор

Приготування:

  1. Апельсинове желе приготувати як зазначено на упаковці.
  2. Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання.
  3. Апельсин почистити, порізати на шматочки і викласти на дно формочки, залити апельсиновим желе, поставити в холодильник поки не застигне.
  4. Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром, додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем, ретельно перемішати.
  5. Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти, поставити в холодильник до повного застигання.
  6. Перед подачею на стіл формочку занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.

4. Шоколадний торт з кисломолочним сиром

шоколадно сирний торт

Інгредієнти:

  • по 450 грамів сметани або йогурту і кисломолочного сиру
  • по півсклянки молока і цукру
  • 2 столові ложки какао
  • 20 грамів желатину
  • ванільний цукор за смаком

Приготування:

  1. Молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин до набухання, час від часу перемішуючи. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити за допомогою блендера, додавши сметану, цукор, желатин з молоком і ванільний цукор.
  2. Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з яких додати какао, ретельно перемішати до однорідного кольору.
  3. У форму вилити спершу або шоколадну або білу масу, на вибір і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  4. Дістати з холодильника і вилити іншу сирну суміш, знову поставити в холодильник мінімум на 40 хвилин.
  5. Готовий торт прикрасити фруктами, шоколадом або горішками.

5. Сирний торт

торт з крекерів

Інгредієнти:

  • 250 грамів кисломолочного сиру
  • 100 грамів вершкового масла
  • півсклянки сметани
  • 4 столові ложки цукрової пудри
  • крекер солодкий
  • сухофрукти до смаку

Приготування:

  1. Сухофрукти залити гарячою водою на 20 хвилин, процідити і дрібно порізати.
  2. М’яке вершкове масло перемішати з сметаною, цукровою пудрою, кисломолочним сиром та сухофруктами.
  3. Форму для торта застелити пергаментом, викласти шар крекерів і полити сирним кремом і так зробити декілька шарів.
  4. Торт поставити в холодильник на 2 години.
  5. Перед подачею прикрасити шоколадом, какао, горіхами або свіжими фруктами.

6. Торт «Виноградинка»

торт виноградинка

Інгредієнти:

  • 1 плитка шоколаду
  • 1 пакетик желе зеленого кольору
  • 700 грамів жирної сметани
  • 1 склянка цукру
  • 300 грамів печива
  • 150 мілілітрів води
  • ванільний цукор
  • виноград без кісточок
  • сухофрукти за смаком

Приготування:

  1. Воду довести до кипіння і залити желатин, залишити на деякий час, щоб він набух, а желе зеленого кольору приготувати як написано на упаковці.
  2. Печиво подрібнити до крихт.
  3. Жирну сметану збити з цукром, додати ванільний цукор а потім желатин. Плитку шоколаду дрібно поламати. Щоб краще ламався, покласти на деякий час в холодильник. Сухофрукти залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин, злити воду і дрібно порізати. Збиту сметану перемішати з сухофруктами і подрібненим печивом.
  4. Підготувати форму для торта. Краще взяти роз’ємну форму, в яку вилити третю частину сирної суміші, посипати шоколадом, знову частинку сирної маси, шоколад і поверх знову сирну масу. Поставити торт в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  5. Виноград помити і порізати на половинки, викласти на торт і обережно залити зеленим желе. Поставити в холодильник до повного застигання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: