Смакота ‘Жешов‘як’: яблучний пляцок з маком і сиром від української господині
від Denzhyttya
30 Грудня, 2023
Друзі, сьогодні розповім, як приготувати дуже смачний пляцок з яблуками, маком та сиром. Поєднання інгредієнтів просто безпрограшне і подобається практично усім. Цей пляцок без крему, тому особливо сподобається любителям безкремової випічки. Але при цьому пляцок виходить дуже ніжним та соковитим. Родзинкою цієї випічки є тоненькі та дуже смачні коржі із особливого тіста за рецептом легендарної галицької господині Дарії Цвек. Це щось особливе! Готуйте та смакуйте! Нехай усе вам гарно вдається!
Форма 18х28 см
Інгредієнти:
Тісто:
- 375 г борошна
- 225 г масла
- 1 ст.л. цукру
- 15 г дріжджів
- 65 г сметани жирністю 20 відсотків
- 1 жовток
Макова маса:
- 200 г сухого меленого маку
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 25 г крохмалю
Сирна маса:
- 450 г сиру
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 20 г ванільного цукру
- 75 г вершкового масла
- 50 г сметани жирністю 20 відсотків
- 40 г порошку ванільного пудингу чи кукурудзяного крохмалю
Яблучна маса:
- 1 кг кисло-солодких яблук (вага непочищених яблук)
- 100 г цукру
- 1,5 пачки желе зеленого кольору (зі смаком яблука чи ківі)
Відео рецепт:
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Позначки