Смажені цибулеві кільця
Любителям хрусткої закуски до пива присвячується. Два види смажених кілець цибулі з сиром та фаршем.
Кільця з сиром
Інгредієнти:
- пара великих цибулин. Бажано вибирати цибулю негостру, салатну, білу
- сир порційний, нарізний, твердий
- борошно для панірування
- пара сирих яєць
- сухарі паніровочні
- масло для смаження
Як готувати:
Цибулю очистити, нарізати товстими кільцями, приблизно сантиметр-півтора і акуратно видавити одне кільце з іншого.
Сир складіть стопкою і наріжте тієї ж ширини, що ви різали цибулю – сантиметр-півтора.
Візьміть кільце цибулі побільше і кільце цибулі по менше і між ними прокладіть сир. А тонкість ось у чому: в два сусідніх кільця складно нормально запхати сир. А ось прибираючи одне середнє між ними – зручно. Тобто берете три кільця, середнє виймаєте, а замість нього кладете сир. Усе.
Продовжуєте процедуру, поки не скінчиться продукт або ваше терпіння.
Кільця з сиром помістити в холодильник на годину.
Підготувати в трьох мисках борошно, розбовтані яйця і панірувальні сухарі.
Розігріти в невеликій сковороді з високими бортами масло.
Цибулю ретельно обваляти в борошні, потім не менш ретельно в яйці. Від того, як добре ви занурите цибулю в яйце, залежить щільність скоринки і те, що сир не витече. Завершальною стадією обваляйте кільце в сухарях. Робіть все акуратно – цибулі два кільця і сир між ними – вся ця хитка конструкція цілком не проти розвалитися в руках.
Смажити по 3-4 штуки за раз по парі хвилин з кожного боку, викладаючи готові кільця на паперові рушники, щоб стік зайвий жир.
Варіант номер два:
- пару цибулин, як і в минулому варіанті вибирати негостру, салатну, білу.
- фарш яловичий -200-300г.
- спеції на ваш розсуд. Можна брати чорний перець, трохи імбиру і ще менше коріандру.
- сіль
- сир твердий
- борошно
- кілька яєць
- панірувальні сухарі
- масло для смаження
- терпіння
Як готувати:
Цибулю очистити і розібрати. Вибираємо нижні треті частини – коротше ті частини, що звужуються і нагадують воронку. Фарш приправити і розмішати.
Наповнити кожне цибульне кільце фаршем наполовину, притиснути лопаткою або руками щільно, покласти в центр шматок сиру і закрити все фаршем, знову притискаючи щільно. Повторити процедуру
Розігріти масло в невеликій сковороді з високим бортом
Цибулеві кільця обваляти в борошні, потім ретельно в яйці, потім в сухарях. Для більшої впевненості процедуру яйце \ сухарі можна повторити.
Смажити в олії по 3-4 хвилини з кожного боку. Можна робити відразу по 4-5 кілець відразу.
Готові кільця викладати на паперові рушники.
На стіл ставити, присипавши петрушкою, з улюбленими соусами.