Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, ніж цвітна.

Найніжніша капуста у хрумкому та рум’яному клярі. Це не просто капустяні оладки – страва кардинально відрізняється: тіста немає, є найніжніший кляр і смачна капуста.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 невеликий качан (умовно)
  • Газована вода – 100мл
  • Борошно – 3-4 ст
  • Яйця – 3-4 шт. (за смаком)
  • Сметана – 1 ст
  • Сіль, чорний мелений перець або інші спеції
  • Настрій приготувати смачну страву

Приготування:

  1. Підготувати капусту. Вона  буде  бланшированою або провареною, так правильніше назвати – до помірної м’якості.
    Варіанти бланшування два – як і на голубці. Можна повністю опустити качан капусти в окроп, поступово знімаючи верхнє листя. Для зручності можна “нанизати” його на ніж чи виделку.А можна зняти листя, покласти в киплячу воду. Загалом бланшируємо капусту як зручно, охолоджуємо.Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, чим цвітна. Гості добавки просять усіІ – нарізаємо “квадратиками”: обрізаємо основу листа і тонкий рваний край. Або підгортаємо. Складаємо стопкою в 2-3 листки: це і буде наша “капустяна основа”.Можна і в один шар – вийдуть тонкі вироби і ніжні, і в три шари капусти – вищі і не менш апетитні.
  2. Приготувати кляр. Якщо є свій рецепт кращого та ідеального – чудово. Можна взяти будь-який, аби лише подобався, а сам кляр був тонкий. У мене рецепт універсальний: 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 2 ст.л. сметани, 100 г газованої води, сіль та перець. Інгредієнти можна і потрібно коригувати, дивлячись на густину кляру.Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, чим цвітна. Гості добавки просять усі
    Можна помудрити: спочатку змішати кляр із жовтками, відділивши білки. Охолодити, потім додати білки, збиті в піну.Можна додати будь-які спеції (мелені): дрібку кмину, який відмінно підходить до капусти, трохи паприки для аромату та пікантності. Або дрібку італійських трав – хто любить. Можна і на воді приготувати – буде більш хрумкий, тонкий, легший. А ось на газованій – ще тонший і хрумкий.А якщо на кефірі – більш пишний, вищий шар кляру – але не менш смачний.
  3. “Стопки” капусти занурити в кляр – так, щоб добре змочити з усіх боків.Викласти на добре розігріту сковорідку, смажити з двох сторін до готовності: до повного приготування кляру, до його рум’яної скоринки. Другий бік можна трохи під кришкою – але не надто довго, інакше кляр буде надто м’яким, “вареним” або “пареним”.Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, чим цвітна. Гості добавки просять усі
    Складати готову капусту в тарілку і подавати.Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, чим цвітна. Гості добавки просять усі

Ось такий простий рецепт нещодавно дізналася: просто, але смачно і незвичайно – приготувати варто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: