Смажу білокачанну капусту в клярі: смачніша, ніж цвітна.
від Denzhyttya
30 Жовтня, 2021
Найніжніша капуста у хрумкому та рум’яному клярі. Це не просто капустяні оладки – страва кардинально відрізняється: тіста немає, є найніжніший кляр і смачна капуста.
Інгредієнти:
- Капуста – 1 невеликий качан (умовно)
- Газована вода – 100мл
- Борошно – 3-4 ст
- Яйця – 3-4 шт. (за смаком)
- Сметана – 1 ст
- Сіль, чорний мелений перець або інші спеції
- Настрій приготувати смачну страву
Приготування:
- Підготувати капусту. Вона буде бланшированою або провареною, так правильніше назвати – до помірної м’якості.
Варіанти бланшування два – як і на голубці. Можна повністю опустити качан капусти в окроп, поступово знімаючи верхнє листя. Для зручності можна “нанизати” його на ніж чи виделку.А можна зняти листя, покласти в киплячу воду. Загалом бланшируємо капусту як зручно, охолоджуємо.І – нарізаємо “квадратиками”: обрізаємо основу листа і тонкий рваний край. Або підгортаємо. Складаємо стопкою в 2-3 листки: це і буде наша “капустяна основа”.Можна і в один шар – вийдуть тонкі вироби і ніжні, і в три шари капусти – вищі і не менш апетитні. - Приготувати кляр. Якщо є свій рецепт кращого та ідеального – чудово. Можна взяти будь-який, аби лише подобався, а сам кляр був тонкий. У мене рецепт універсальний: 3 яйця, 3 ст. ложки борошна, 2 ст.л. сметани, 100 г газованої води, сіль та перець. Інгредієнти можна і потрібно коригувати, дивлячись на густину кляру.
- “Стопки” капусти занурити в кляр – так, щоб добре змочити з усіх боків.Викласти на добре розігріту сковорідку, смажити з двох сторін до готовності: до повного приготування кляру, до його рум’яної скоринки. Другий бік можна трохи під кришкою – але не надто довго, інакше кляр буде надто м’яким, “вареним” або “пареним”.
Ось такий простий рецепт нещодавно дізналася: просто, але смачно і незвичайно – приготувати варто.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua