Сметана + згущене молоко = торт, який тане в роті. “Снікерс” без випічки – пальчики оближеш

Такий смачний чізкейк “Снікерс” готуємо без випічки, але виходить він дуже повітряним і ніжним. Арахісовий тортик можна готувати і в якості святкового десерту – він дуже красиво виглядає.

Інгредієнти:

ОСНОВА

  • Крекер солодкий 200 г (шоколадний)
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Масло топлене 70 г

КРЕМ

  • Сметана 30% 300 г (можна ще жирнішу)
  • Згущене молоко варене “Іриска” 300 г
  • Ванілін за смаком
  • Желатин 20 г
  • Вода 100 мл
  • Цукор за смаком

КАРАМЕЛЬ

  • Цукор 5 ст. л.
  • Молоко 100 мл
  • Борошно пшеничне 1 ч. л.
  • Масло вершкове 82,5% 30 г (м’яке)
  • Сіль 0.3 ч. л. (за бажанням)
  • Арахіс 100 г

Приготування:

  1. Арахіс обсмажити на сковороді або в духовці, охолодити.
  2. Печиво подрібнюємо за допомогою блендера або качалкою.
  3. Масло вершкове розтоплюємо.
  4. Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати.
  5. Крихту із печива змішуємо з какао, вливаємо масло і перемішуємо до однорідного стану.

    Порада: щоб десерт був дуже шоколадним, тоді додайте більше какао.

  6. Формувати десерт будемо в формі з діаметром 18 см, ставимо її на плоску тарілку.
  7. Висипаємо крихту і утрамбовуємо її. Відправляємо в холодильник.
  8. Сметану змішуємо з дрібкою ваніліну.
  9. Перебиваємо міксером і частинами вводимо згущене молоко, збиваємо до однорідності.
  10. Розтоплюємо желатин зручним для вас способом, охолоджуємо і змішуємо з кремом.
  11. Виливаємо крем на основу з печива і ставимо на 1 годину в холодильник.
  12. Обсмажуємо на сухій сковороді муку до золотистого кольору.
  13. Додаємо масло і перемішуємо.
  14. Всипаємо цукор і топимо його, перемішуючи масу.
  15. Вливаємо частинами кипляче молоко в карамель і перемішуємо.

    Порада: на цьому етапі, за бажанням, можна додати сіль в карамель.

  16. Трохи охолоджуємо карамель, щоб вона не розтопила крем.
  17. Висипаємо в форму арахіс (можна цілком або шматочками).
  18. Виливаємо карамель в форму. Повертаємо в холодильник на кілька годин.

    Порада: якщо ви форму застеляли плівкою, то змащуйте її олією, щоб ні крем, ні карамель, не прилипли до неї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: