Сметанкове желе
Ніжний і смачний десерт порадує ваших близьких і гостей.
Інгредієнти:
- Сметана – 450 г
- Цукор – 150 г
- Желатин – 30 г
- Какао – 2 ст.л.
Дуже простий і неймовірно смачний десерт – сметанне желе. Він привабливий зовні і його сміливо можна подавати поряд з вишуканими стравами. Більш того, з цією стравою можна експериментувати, додаючи різні фрукти, кисломолочний сир, какао. А щоб ваше сметанне желе було ідеальним – пропонуємо враховувати такі особливості його приготування:
– Щоб домогтися ідеальної консистенції – використовуйте компоненти кімнатної температури. Тоді продукти добре змішаються, а цукор повністю розчиниться.
– Найкраще збивати сметану вінчиком. Тоді вийде дуже пишна маса, що за консистенцією нагадує суфле.
– Желатин для сметанного желе потрібно готувати заздалегідь. Не можна просто всипати желатин в сметану, в такому випадку желе не застигне.
– Якщо ви використовуєте фрукти – очищайте їх від кісточок та кірочок. Можна використовувати будь-які фрукти, крім ананасів та ківі. Вони дають занадто багато рідини і желе вийде водянистим.
Отже, желатин потрібно замочити у воді , після чого розчиніть його. Сметану з цукром добре збийте. Додайте желатин та добре перемішайте. Отриману масу розділіть на дві частини. Одну з них змішайте з какао. У порційні формочки викладайте шар за шаром ложкою, дозволяючи їм розтікатися по колу. Відправте в холодильник, щоб желе застигло. Можна викладати шар за шаром, періодично даючи кожному з них загуснути. Але в будь-якому випадку вийде дуже смачно і красиво. Можна до сметанного желе додати ваші улюблені фрукти .