Соковита горбуша в духовці

Ніжна, смачна, соковита, горбуша, запечена в духовці під соусом «Бешамель» – ця страва зведе з розуму будь-кого.

Рекомендую приготувати на святковий стіл, щоб здивувати і порадувати гостей.

Інгредієнти:

  • горбуша;
  • 1 середня морква;
  • 1 велика цибулина;
  • 50 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. з гіркою борошна;
  • 500 мл молока;
  • сіль, чорний перець, мускатний горіх.

Приготування:

  1. Горбушу розморожуємо при кімнатній температурі, обробляємо на філе, прибираємо хребет, реберні кістки, вирізаємо плавники, шкіру не знімаємо. Нарізаємо філе на невеликі шматочки.
  2. Рибу солимо і перчимо, обвалюємо у борошні.Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл
  3. Обсмажуємо на соняшниковій олії по дві хвилини на кожній стороні. Горбушу викладаємо у форму, олією форму не змащуємо.Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл
  4. Щоб горбуша вийшла соковитою в духовці, її потрібно запікати з овочами і з соусом, горбуша буде просочуватися соком овочів і ніколи не вийде у вас сухою.
  5. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці.
  6. У сковорідку вливаємо олію, коли олія нагріється додаємо овочі і обсмажуємо до готовності.
  7. Зверху на горбушу викладаємо обсмажені овочі.Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл
  8. Приготуємо соус бешамель. Готується він не більше 5 хвилин і нічого складного в ньому немає.
  9. У сотейник або невелику каструльку викладаємо вершкове масло, розтопити на повільному вогні, додаємо борошно і перемішуємо, обсмажуємо борошно пару хвилин.
  10. Потім в два прийоми додаємо молоко, збиваємо вінчиком до однорідності.
  11. Доводимо соус до кипіння, прибираємо з вогню, додаємо пів чайної ложки солі, 1/3 чайної ложки чорного меленого перцю, дрібку мускатного горіха, ще раз перемішуємо і поливаємо соусом рибу.Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл
  12. Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл
  13. Горбуша, запечена в духовці під смачним соусом готова, викладаємо на тарілку, прикрашаємо і подаємо на стіл! Всім смачного!

Соковита горбуша в духовці. Як приготувати горбушу на святковий стіл

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: