Соковитий люля-кебаб: класичний слов’янський рецепт

Соковитий люля-кебаб: класичний слов’янський рецепт

Більш соковитого та смачного люля-кебабу годі й шукати! Спробуйте та переконайтесь на власному досвіді. До вашої уваги — рецепт ароматного люля-кебаба, який безумовно здивує кожного.

Що знадобиться?

  • 1 кг м’ясного фаршу;
  • 150 г сала;
  • 1 цибулина;
  • кінза, сіль та чорний перець — за смаком.

Як приготувати? Покроковий рецепт

Беремо свіжий фарш. Краще — кількох сортів м’яса. Відмінно смакує суміш баранини, яловичини та курятини. Отож, просушуємо м’ясо за допомогою серветки та пропускаємо його через м’ясорубку. Додаємо туди ж сало та цибулю. Кінзу обов’язково нарізаємо дрібно. Відмінно доповнює страву заморожена зелень. Додаємо до фаршу також сіль та перець.

Для того, щоб ваш люля-кебаб вийшов соковитим, необхідно його відбити. Беремо до рук фарш та буквально таки кидаємо його назад до миски. Повторюємо цю маніпуляцію, допоки фарш не стане «пишним». Після залишаємо його у холодильнику. Орієнтовно, на годину часу.

Формуємо люля-кебаб. Змочуємо руки водою та робимо «котлетки». Після насаджуємо їх на шпажки. Готуємо страву на мангалі чи у духовій печі — за бажанням. М’ясо готується до 15 хвилин. До речі, до готового кебабу відмінно смакує томатний соус.

А ви коли-небудь готували люля-кебаб?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: