Соковитий шоколадний тортик, який всі давно шукають.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 160 гр
  • кефір – 260 мл
  • сіль – дрібку
  • сода – 1 ч.л + лимонний сік 1 ст.л
  • борошно – 160 гр
  • какао – 60 гр

Крем:

  • сметана 20-25% – 450 гр
  • варене згущене молоко – 200 гр
  • просочити чаєм

Глазур:

  • шоколад – 50 гр
  • вершки – 30 мл

Приготування:

  1. У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор і сіль, збити віночком до однорідної маси, вливаємо кефір і ще раз перемішуємо. Всипаємо борошно, какао, перемішуємо і в кінці гасимо соду лимонним соком, виливаємо в тісто і знову  перемішуємо.
  2. Форму діаметром 20-22 см, дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олією і виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин (за 10 хвилин до завершення накрити фольгою).
  3. Готовий бісквіт дістаємо з форми і даємо повністю охолонути.
  4. Приготуємо крем: в сметану додаємо варене згущене молоко і збити міксером протягом 2 хвилин.
  5. Остиглий бісквіт розділити на 3 рівні частини, першим шаром викладаємо бісквіт і просочуємо чаєм, зверху викладаємо гарним  шаром крем і так проробити до самого верху. Верх і боки торта змастити кремом і відправити  в холодильник на 30 хвилин, щоб зміцнів крем.
  6. З верхньої частини бісквіта робимо крихту і готуємо  глазур, в шоколад вливаємо вершки і розтоплюємо  до однорідної маси.
  7. Дістаємо торт з холодильника, обсипаємо боки і край торта крихтою і в центр виливаємо шоколадну глазур. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин, щоб закріпилася глазурь.
  8. Нарізаємо торт і подаємо до чаю.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: