Соковита курка в баклажанах. М’ясо тане в роті як масло

Човники з баклажанів з курячими ніжками – смачна і соковита страва. Вона просто дивовижно виглядає і відмінно підійде не тільки до вечері, але і на святковий стіл. Страва не вимагає гарніру, виходить ситною і смачною.

Інгредієнти:

  • 5 штук курячих гомілок
  • 2.5  шт. баклажана
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • сіль, перець за смаком
  • 2 столові ложки сметани

Приготування:

  1. Беремо курячі ніжки і кладемо в миску. Додаємо сметану, сіль, перець і спеції. Добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин маринуватися.
  2. Баклажани розрізаємо вздовж і ложкою прибираємо м’якоть. Рясно посипаємо їх сіллю і залишаємо на 10-15 хвилин.
  3. Вилучену у баклажанів м’якоть нарізаємо кубиком, кладемо в миску з водою, солимо і залишаємо на 10-15 хвилин.
  4. Баклажани промиваємо під проточною водою.
  5. Цибулю очищаємо і нарізаємо дррібно. Моркву очищаємо і натираємо на тертці. Підготовлені овочі кладемо на сковорідку з олією і обсмажуємо на середньому вогні 5 хвилин, періодично помішуємо. Потім додаємо баклажани, все перемішуємо і обсмажуємо овочі до готовності. В кінці солимо і перчимо їх на смак.
  6. Беремо деко, застеляємо пергаментним папером і кладемо човники з баклажанів. Спочатку викладаємо в них тушковані овочі, а потім зверху підготовлені курячі гомілки.
  7. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо страву протягом 40 хвилин.
  8. Готову страву подаємо до столу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: