Соковита цвітна капуста з помідорами на сковороді
Цвітна капуста – чудовий продукт, який готують усілякими способами. Цей овоч можна обсмажувати у клярі, відварювати, робити з нього крем-суп та пюре. Варто відзначити, що цвітна капуста дуже корисна, якщо приготувати її на парі, і особливо смачна, якщо запекти її, нафаршувати м’ясом. Як бачите, рецептів просто величезна кількість. І сьогодні розповімо вам ще про один. Повірте, ароматна цвітна капуста з помідорами та болгарським перцем здатна підкорити своєю соковитістю та насиченістю смаку.
Ця страва неодмінно сподобається всім любителям овочів. Адже для його приготування, крім основного продукту, знадобляться цибуля, часник, помідори та болгарський перець. У поєднанні вони працюють просто блискуче!
Щоб страва вийшла максимально смачною, всі овочі повинні готуватись в соусі «Маринара». Ви можете купити вже готовий, так і приготувати його самостійно.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 100 мл
- Соус маринара – 100 мл
- Соняшникова олія – за смаком
- Болгарський перець – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
Приготування:
- Розбираємо качан цвітної капусти на суцвіття.
- Кидаємо їх у киплячу підсолену воду і варимо протягом 10-12 хвилин.
- Цибулину нарізаємо півкільцями, а болгарський перець – смужками. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді зі олією.
- Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо. Готуємо на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин.
- Нарізаємо помідори кубиками. Пропускаємо через прес часник. Відправляємо їх до болгарського перцю та цибулі. Перемішуємо усі інгредієнти.
- У глибокій ємності змішуємо соус «Маринара» та 100 мл чистої води. Отриманою сумішшю заливаємо болгарський перець із помідорами. Додаємо сіль, чорний мелений перець та цукор. Добре все перемішуємо.
- Викладаємо на сковороду з томатною сумішшю суцвіття цвітної капусти. Тушимо під кришкою протягом 15 хвилин.
Ароматні овочі готові! Вони можуть бути самостійною стравою, так і подаватися з гарніром. Найкраще томлена в соусі цвітна капуста поєднується з рисом. Це, мабуть, чудова комбінація!