Соковитий домашній шоколадний торт
від Denzhyttya
24 Вересня, 2021
Торт з сирно – сметанним кремом готується дуже просто і швидко, виходить дуже смачним і просоченим.
Інгредієнти:
- кефір – 1 стакан
- цукор – 150-200 г
- борошно – 1 стакан
- олія соняшникова – 2 ст.л
- какао – 2 ст.л
- яйця – 2 шт
- сіль – дрібка
- розпушувач – 10 г
Для приготування сирно – сметанного крему необхідно:
- сир домашній, 300-400 г
- сметана жирна, 300-350 г
- цукор, 100-150 г
- ванільний цукор за смаком
Для приготування глазурі візьміть:
- сметана жирна – 120-150 г
- цукор – 3 ст.л
- какао – 1 ст.л
- масло вершкове – 20 г
Приготування:
- Всі продукти для торта повинні бути кімнатної температури.
- Яйця з’єднуємо з сіллю і цукром і збиваємо до міцної піни.
- Вливаємо олію і кефір, збиваємо.
- Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо, всипаємо в основу, вимішуємо лопаткою до однорідності.
- Форму застеляємо пергаментом і випікаємо близько 45 хвилин, при 160 градусах, перевіряйте готовність шпажкою.
- З’єднуємо сметану і сир і перебиваємо їх блендером, всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишності міксером.
- Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо масу на невеликому вогні до густоти. Знімаємо з плити, додаємо масло і вимішуємо.
- Бісквіт розрізаємо на 3 коржа, змащуємо кремом і відправляємо торт в морозильну камеру на 1 годину.
- Виймаємо, поливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua