Соковитий домашній шоколадний торт

Торт з сирно – сметанним кремом готується дуже просто і швидко, виходить дуже смачним і просоченим.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 стакан
  • цукор – 150-200 г
  • борошно – 1 стакан
  • олія соняшникова – 2 ст.л
  • какао – 2 ст.л
  • яйця – 2 шт
  • сіль – дрібка
  • розпушувач – 10 г

Для приготування сирно – сметанного крему необхідно:

  • сир домашній, 300-400 г
  • сметана жирна, 300-350 г
  • цукор, 100-150 г
  • ванільний цукор за смаком

Для приготування глазурі візьміть:

  • сметана жирна – 120-150 г
  • цукор – 3 ст.л
  • какао – 1 ст.л
  • масло вершкове – 20 г

Приготування:

  1. Всі продукти для торта повинні бути кімнатної температури.
  2. Яйця з’єднуємо з сіллю і цукром і збиваємо до міцної піни.
  3. Вливаємо олію і кефір, збиваємо.
  4. Борошно з’єднуємо з розпушувачем і какао, просіюємо, всипаємо в основу, вимішуємо лопаткою до однорідності.
  5. Форму застеляємо пергаментом і випікаємо близько 45 хвилин, при 160 градусах, перевіряйте готовність шпажкою.
  6. З’єднуємо сметану і сир і перебиваємо їх блендером, всипаємо цукор і ванілін, збиваємо до пишності міксером.
  7. Для глазурі змішуємо всі інгредієнти і варимо масу на невеликому вогні до густоти. Знімаємо з плити, додаємо масло і вимішуємо.
  8. Бісквіт розрізаємо на 3 коржа, змащуємо кремом і відправляємо торт в морозильну камеру на 1 годину.
  9. Виймаємо, поливаємо глазур’ю і ставимо в холодильник на 40 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: