Солодка випічка з кремом та горіхами. Рецепт простіше не придумаєш
від Denzhyttya
16 Травня, 2022
Чудовий бісквітний рулет, рецепт з кремом та горішками. Простіше рецепту солодкої випічки не придумаєш, і торта не треба. Швидка та смачна випічка до чаю з доступних продуктів.
Інгредієнти:
Бісквіт
- Яйце С0 – 4 штуки
- Сіль – 1/4 ч.л
- Цукор – 120 гр
- Борошно – 120 гр
- Какао – 2 ст.л
- Вода – 2 ст.л
Крем
- Вершкове масло масло – 150 гр
- Згущене молоко варене – 150-200 гр
- Какао – 1 ст.л
- Горіхи будь-які – 50 гр
Приготування:
- Готую бісквітне тісто для рулету. У миску розбиваю яйця і додаю трохи солі.
- Яйця кімнатної температури збиваються вдвічі швидше, ніж ті, які лише з холодильника.
- Збиваю яйця міксером на великій швидкості та поступово всипаю цукор.
- Добре і правильно збита яєчна маса повинна побіліти і збільшитися в об’ємі в 4-5 разів.
- Поступово, у два-три прийоми, просіюю борошно. Хоч борошна за рецептом йде мало, всього 120 грамів, додавати його потрібно частинами та акуратно перемішувати. Якщо всипати відразу все борошно, тісто може осісти.
- Відкладаю дві столові ложки тіста для того, щоб зробити малюнок зверху рулету.
- Деко застелите пергаментом. Якщо сумніваєтеся в якості пергаменту, то змастіть його олією, щоб випечений бісквіт було легко відокремити від паперу.
- Виливаю тісто на пергамент та розрівнюю. Деко у мене від духовки, розмір 38×30 см.
- Зробимо малюнок на тісті. Дві столові ложки какао перемішую з двома столовими ложками води, а потім із двома ложками бісквітного тіста, які відклали раніше.
- З паперу роблю кульок і наповнюю його “коричневим тістом”. Поверх білого бісквіту наношу коричневі смуги у довільному порядку. Дерев’яною шпажкою роблю розлучення на тісті.
- Ось що вийшло.
- Випікаю бісквіт у заздалегідь розігрітій духовці при 180 ° протягом 15 хвилин.
- Бісквіт такий цікавий виходить, коричневі смуги при випіканні осіли в центр білого тіста, і малюнок у готового рулету вийшов опуклий.
- Дістаю бісквіт із духовки, знімаю з дека та відокремлюю від пергаменту.
- Холодний бісквіт при скручуванні може тріскатись, тому загортаю його в рулет гарячим. Охолоджений бісквіт, скрутивши його в рулет разом із новим листом пергаменту або з рушником.
- Зробимо крем. М’яке вершкове масло збиваємо міксером до пишності, додаємо варене згущене молоко і столову ложку какао. Перемішуємо до однорідної консистенції.
- Розгортаємо бісквітний рулет та намазуємо на нього весь крем.
- За бажанням, зверху крему можна посипати трохи подрібнених горішків. У мене солоний арахіс. До речі, у солодкої випічки із солоним арахісом дуже цікавий смак вийшов.
- Скручуємо рулет і загортаємо його в харчову плівку. Відправляємо в холодильник на дві години, щоб застигнув крем. Кладіть рулет швом вниз.
Усе! Бісквітний рулет із кремом готовий! Він такий смачний, що й торта не треба. Смачного!!!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки