Солона мойва швидкого засолу. Роблю відразу кілограм, з картоплею з’їдаємо за раз

Вранці можна засолити, а ввечері залишиться лише зварити картоплю і смачна вечеря готова. Магазинну солону мойву я взагалі ніколи не купую – невідомо, як її солять і в яких умовах. Мені простіше (та й смачніше) засолити самій.

Звертаю увагу: це рецепт солоної мойви. НЕ маринованою!

Інгредієнти:

  • мойва – 1 кг
  • сіль – 3 столові ложки
  • цукор – 2 чайні ложки
  • вода – 1 літр
  • лавровий лист – 4-5 шт
  • коріандр – 1 чайна ложка
  • гвоздика – 4 шт
  • перець запашний – 5-7 горошин
  • перець чорний горошком – 7-10 штук

Приготування:

  1. Мойву миємо, видаляємо нутрощі та чорну плівку, відрізаємо голови та хвости. Якщо не хочете возитися з обробленням мойви, то можна засолити повністю, але врахуйте, що тоді солитися вона буде довше. І це буде вже нешвидкий посол. Ну а якщо заздалегідь обробити, то мойва буде готова через 5 годин.
  2. Приготуємо розсіл. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, спеції. Ми любимо мойву пряного посолу, тому зі спецій у мене лавровий лист, коріандр, гвоздика, запашний перець і перець чорний горошком.
  3. Після закипання варимо розсіл 3-5 хвилин і остуджуємо.
  4. Беремо мойву (розроблену або повністю – самі вирішуйте як солити), укладаємо в потрібну тару – у мене пластиковий контейнер. Заливаємо розсолом, закриваємо кришкою та прибираємо в холодильник.
  5. Скільки солити за часом. Якщо мойва оброблена, потрошена, без голів та хвостів – то 4-5 годин. Якщо солите цілком – добу.

Мойва виходить дуже смачна! Солю відразу кілограм і ми з’їдаємо майже все з вареною картоплею за один раз. Рецепт рекомендую від душі, спробуйте!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: