Соус з білих грибів

Звичайно, ви можете використовувати звичайні печериці, як часто роблять в Центральній Європі (там лісові гриби чомусь не в пошані). Однак якщо під рукою немає білих, краще все-таки використовувати лисички або опеньки.

соус з білих грибів

Інгредієнти:

  • Білі гриби 200 г
  • вершки 300 мл
  • вершкове масло 50 г
  • цибуля 1 шт.
  • часник 2 зуб.
  • пшеничне борошно 1 ст. л.
  • соняшникова олія за смаком
  • сіль за смаком
  • чорний перець (мелений) за смаком

Приготування:

  1. Гриби промийте і дрібно наріжте.соус з білих грибів рецепт
  2. Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.як приготувати соус з грибів
  3. На іншій сковороді обсмажте муку у вершковому маслі до рум’янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок.рецепт грибного соусу
  4. Додайте в вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус буде занадто густим, додайте трохи молока.рецепт з білими грибами
Сушені гриби теж згодяться для соусу. Вони найкраще підходять для будь-якого роду рідких страв: супів, соусів і паст. Тільки враховуйте, що перед використанням їх обов’язково потрібно мити і замочувати на пару годин. Це необхідно, оскільки перед сушінням їх мити не можна! А при замочуванні до них повертається колишні м’якість і об”єм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: