Соус з білих грибів
від Denzhyttya
10 Жовтня, 2021
Звичайно, ви можете використовувати звичайні печериці, як часто роблять в Центральній Європі (там лісові гриби чомусь не в пошані). Однак якщо під рукою немає білих, краще все-таки використовувати лисички або опеньки.
Інгредієнти:
- Білі гриби 200 г
- вершки 300 мл
- вершкове масло 50 г
- цибуля 1 шт.
- часник 2 зуб.
- пшеничне борошно 1 ст. л.
- соняшникова олія за смаком
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
- Гриби промийте і дрібно наріжте.
- Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.
- На іншій сковороді обсмажте муку у вершковому маслі до рум’янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок.
- Додайте в вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус буде занадто густим, додайте трохи молока.
Сушені гриби теж згодяться для соусу. Вони найкраще підходять для будь-якого роду рідких страв: супів, соусів і паст. Тільки враховуйте, що перед використанням їх обов’язково потрібно мити і замочувати на пару годин. Це необхідно, оскільки перед сушінням їх мити не можна! А при замочуванні до них повертається колишні м’якість і об”єм.
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya