Соус з кизилу до м’яса – Рецепт дуже простий, тому приготувати такий соус не складе великих труднощів

Сьогодні пропоную рецепт соусу з кизилу. Рецепт дуже простий, тому приготувати такий соус не складе великих труднощів.

Інгредієнти:

  • Кизил – 1 кг
  • Перець гіркий – 1 шт
  • Часник – 2 зуб
  • Кінза – 1/2 пучка
  • М’ята – 3 гілочки
  • Олія – 1 ст л
  • Сіль – 1/2 ч л
  • Цукор – 1 ст л

Приготування:

  1. Добре промиваємо кизил і відкидаємо на друшляк.
  2. Потім перекладаємо кизил в каструлю. Заливаємо водою, щоб ягоди були повністю занурені в воду. Ставимо варити.
  3. Як тільки вода закипить, варимо кизил 20 хвилин.
  4. Поки ягоди варяться, приготуємо приправу для соусу.
  5. Гіркий перець звільняємо від насіння і нарізаємо на шматочки. Так само нарізаємо на шматочки часник і зелень ( кінза і м’ята ).
  6. Всю зелень і часник відправляємо в чашу блендера, потім додаємо 1 ст олії і подрібнюємо. Приправа для соусу готова.
  7. Як тільки кизил провариться, відкидаємо на сито, щоб стекла вода в якій варився кизил. Ягоду остуджуємо.
  8. Звільняємо ягоду від кісточок. М’якоть перетираємо через сито.
  9. Виходить дуже м’яка маса.
  10. Потім з’єднуємо всі інгредієнти.
  11. Все добре перемішуємо. Додаємо сіль і цукор. Ще раз все добре перемішуємо. Соус готовий.

Соус відмінно підійде до будь-якого м’яса.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: