Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків

Сирні пончики. Всі, хто пробує, думають що вони приготовлені з домашнім сиром, поки гарячі вони ось так тягнуться, начебто в них додали твердий сир. Пам’ятаю, ще в дитинстві мама готувала нам такі, ми називали їх колобочками.

Інгредієнти:

  • сир домашній – 250 гр
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • цукор – 1-2 ст.л.
  • ванільний цукор – 1 пачка
  • яйце – 1 шт
  • сода – 1/2 ч.л.
  • сік лимона – 1/2 ч.л.
  • борошно – 4 ст.л. (80-100 гр)
  • манна крупа – для обвалювання

Приготування:

  1. Колобочки (пончики) вийдуть ідеальними, але за умови, що сир має бути натуральний, не дуже вологий, але й не надто сухий.
  2. У миску відправляємо сир подрібнювати крупинки не потрібно, вони якраз і потім тягнуться в готових колобочках.
  3. Додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, розбиваємо яйце і перемішуємо.Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків
  4. Тепер додаємо борошно та соду, щоб сода добре погасилася, додаю сік лимона, у мене готовий, що дуже зручно.Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків
  5. Перемішуємо і при необхідності додаємо ще ложку борошна, все залежить від вологості сиру, забивати тісто борошном не потрібно.
  6. Тісто виходить трохи липким, так і має бути.
  7. Катаємо з тіста колобочки, за вагою приблизно 15 гр, обвалюємо кожен пончик у манній крупі.Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків
  8. Пончики підготовлені.Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків
  9. У сотейник наливаємо олію, добре розігріваємо і смажимо колобочки на середньому вогні до золотистого кольору, щоб встигли приготуватися всередині.Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків

Такі колобочки смачні і в гарячому та в холодному вигляді.Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: