“Спритний” пиріг до чаю на молоці. Все перемішала і в духовку. Ділюся рецептом

Сьогодні представляю вашій увазі “спритний” яблучний пиріг на молоці з заварним кремом. Виходить м’який, ніжний, пористий, ні чим не гірше випічки на кефірі. Готувати його дуже швидко і просто, з доступних інгредієнтів, перемішала все ложкою і в духовку.

Інгредієнти:

Для замісу тіста:

  • Молоко (тепле) – 100 мл
  • Борошно – 200 гр
  • Яйце – 2 шт
  • Цукор – 100 гр
  • Ванілін – за смаком
  • Розпушувач – 10 гр

Для заварного крему:

  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 50 гр
  • Молоко – 250 мл
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 гр

Приготування:

Готую заварний крем.

  1. Беру невеликий сотейник, розбиваю яйце, додаю цукор, добре перемішую і потім вливаю молоко і додаю крохмаль, добре перемішую віночком до однорідності, щоб не було грудочок, ставлю на невеликий вогонь і варю до загустіння постійно помішуючи, щоб нічого не пригоріло.
  2. Виходить густа кремоподібна маса. Даю їй трохи охолонути і перекладаю в мішечок (зручніше це зробити якщо мішечок поставити в відповідний стакан або кухоль).

Готую тісто.

  1. Поки крем охолоджується  готую тісто. У миску розбиваю яйця, додаю цукор, ванілін, добре перемішую віночком до однорідності.
  2. Тепер вливаю тепле молоко і знову добре перемішую до появи невеликих бульбашок.
  3. Просіваю в окрему миску борошно (обов’язково просіяне), додаю до нього розпушувач і ретельно перемішую, щоб розпушувач рівномірно розподілився.
  4. Додаю борошно з розпушувачем в підготовлену суміш з молоком і яйцями, замішую тісто ложкою, а краще віночком.
  5. Тісто виходить за густотою як на оладки."Спритний" пиріг до чаю на молоці. Все перемішала і в духовку. Ділюся рецептом
  6. Яблука очищаю від шкірки (а можна і не очищати), вирізаю серцевину і нарізаю великими часточками.
  7. Дно форми застеляю папером для випічки і змащую антипригарною емульсією.
  8. Викладаю на дно форми яблука і розподіляю шматочки рівномірним шаром.
  9. Зверху виливаю тісто і рівномірно розподіляю.
  10. У мішечку з кремом акуратно відрізаю куточок і розподіляю крем по поверхні пирога, як би малюючи сітку."Спритний" пиріг до чаю на молоці. Все перемішала і в духовку. Ділюся рецептом
  11. Відправляю в розігріту духовку і випікаю при t 170-180 градусів 35-40 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).

Аромат стоїть на всю кухню . Пиріг виходить такий ніжний, соковитий, не вимагає просочення, відразу з кремом, можна тільки посипати зверху цукровою пудрою і готово. Приготуйте обов’язково, ваші близькі скажуть вам дякую!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: