Спробувавши таку картоплю ви не захочете запікати іншими способами: хрумка скоринка і ніжне пюре всередині
11 Вересня, 2022
Картопля вийде дуже смачна, ніби тане в роті, з рум’яною скоринкою, більше нагадує картопляне пюре під щільною скоринкою.
Інгредієнти:
- Картопля – 1 кг.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – за смаком
- Перець – за смаком
- Часник – 1 зубчик
- Зелень кропу – 3 гілочки
Приготування:
- Картоплю очистимо, кожну бульбу ріжемо на 4 частини, невеликі бульби можна не розрізати.
- У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння.
- Опускаємо підготовлену картоплю в киплячу воду.
- Як тільки картопля закипить, засікаємо 5-7 хвилин з моменту закипання, цього достатньо. Воду зливаємо.
- Дамо картоплі охолонути, потім перекладаємо в контейнер, прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в морозильну камеру на 2 години, я іноді залишаю на ніч.
- У цьому і полягає секрет м’якості і ніжності картоплі, завдяки заморожуванню волога залишається всередині картоплі, і не втрачається під час запікання, а рум’яна скоринка, що утворилася, у свою чергу теж перешкоджає втраті вологи.
- На деко наливаємо олію, перекладаємо підморожену картоплю, розподіляємо рівномірно по деку, стежачи за тим, щоб вся картопля змастилася олією.
- Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин до золотистої рум’яної скоринки.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua