“Сваха” – мій фірмовий торт, який печу на всі свята

Ми печемо такий торт на всі свята,  він смачний і всім подобається! У ньому пісочні коржі з горіховим безе і шоколадом та чудовий крем!

Коржі :

  • Форма 25 27 см.
  • Склянка 250 мл.

Тісто:

  • 300 г борошна,
  • 6 жовтків,
  • 1 скл. цукру,
  • 3 ст. ложки масла або маргарини (розтопленого),
  • 3 ст. ложки сметани,
  • 1 ст. ложка розпушувача.

Білкова маса:

  • 6 білків,
  • 1 скл. цукру,
  • 2 ст. ложки какао.

Додатково:

  • 100 г шоколаду потертого (можна і більше),
  • 1 скл. горіхів подрібнених (можна замінити або на родзинки або арахіс).

Приготування:

  1. Жовтки розтерти з цукром, додати решту компонентів і замісити тісто (виходить як густа сметана). Поділити на 3 частини.
  2. Для білкової маси збити білки, поступово додати цукор і в кінці какао. Має вийти стійка густа піна. До неї додати подрібнені горіхи і акуратно вимішати. Поділити на 3 частини.
  3. Кожен корж розрівняти ложкою по деко (застеленому пергаментом), викласти на нього 1/3 білкової маси з горіхами і зверху посипати потертим шоколадом. Випікати при температурі 170 °С до легкої рум’яності (20-30 хв). Випекти так 3 коржі.
  4. Перемазати кремом з масла і вареного згущеного молока.

Крем

Збити добіла 300-400 г масла, по ложці ввести 300-400 г вареного згущеного молока.

Можна робити із кавовим кремом:

  • 100 мл води,
  • 2 ст. ложки розчинної кави (або 100 мл міцної завареної кави),
  • 1 скл. цукру,
  • 4 жовтки – заварити на водяній бані, остудити і збити з 0,5 кг масла.
Гарненько притиснути коржі, щоб при нарізанні не розшаровувався. Поставити на кілька годин у холодильник.
Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: