Святкова страва, геніально та просто: святкові рулети з різною начинкою
від Denzhyttya
24 Грудня, 2021
Смачні, закусочні рулети з різною начинкою стануть чудовим доповненням до вашого святкового столу. Все готується просто і швидко, а начинки ви можете зробити на свій смак.
Інгредієнти:
- молоко та вода тепла по 100 мл
- олія соняшникова, 100 г
- масло вершкове, 2 ст.л
- йогурт натуральний 1 ст
- яйце, 1 шт
- оцет яблучний, 2 ст
- сіль дрібку
- борошно, близько 600 г
Для приготування начинок необхідно:
- сир, зелень, сіль, спеції
- картопля, цибуля, зелень, сіль, спеції.
Приготування:
- Змішуємо тепле молоко з теплою водою і олією, розтопленою вершковим маслом.
- Додаємо яйце, йогурт та оцет, сіль, перемішуємо до однорідності.
- Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто, щоб воно не липло до рук. Борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції тіста.
- Накриваємо його та залишаємо на 30 хвилин.
- Для першої начинки змішуємо сир з нарізаною зеленню, спеціями за смаком та сіллю.
- Для другої начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре з обсмаженою цибулею, зеленню, шматочком вершкового масла.
- Тісто ділимо на порції і кожну розкачуємо з тонкий коржик, змащуємо його розтопленим вершковим маслом.
- Викладаємо тонким шаром начинку та згортаємо рулети.
- Викладаємо їх на деко, змащене олією.
- Змащуємо їх зверху збитим яйцем і ріжемо невеликими порційними шматочками.
- Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин до рум’яності.
Рулетики виходять м’якими і ніжними, тісто листкове, з хрусткою скоринкою, добре пропікається. Ідеальна закуска на святковий стіл. Смачно ще виходить із грибною начинкою.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua