Святкове канапе «Оселедець під шубою»
Оригінальна закуска для святкового столу. До її складу входять усіма улюблені продукти – солоний оселедець, відварений буряк, морква, картопля. А ще за смаком ця закуска багато в чому нагадує салат «Оселедець під шубою».
Так що цей рецепт буде корисним тим, хто хоче трохи урізноманітнити звичний святковий стіл з огляду на переваги своїх близьких.
Інгредієнти:
- Оселедець слабо солений – 0,5 шт
- Картопля відварена – 1 шт. (велика)
- Морква відварена – 1 шт
- Буряк відварений – 1 шт
- Майонез – 1,5 ч.л
- Сіль за смаком
- Чорний хліб – 2-3 скибочки
- Цибуля зелена для прикраси
Приготування:
Щоб приготувати смачні бутерброди, потрібно заздалегідь відварити овочі. Готувати їх рекомендую окремо.
Готові овочі потрібно по черзі натерти на тертці і розкласти по трьом різним тарілкам:
- Буряк.
- Картопля.
- Морква.
У кожну тарілку необхідно влити майонез. Перемішати соус із овочами.
Потім потрібно нарізати чорний хліб на скибочки і обрізати скоринку з усіх боків. А тепер ще раз розрізати навпіл.
В принципі, такі самі бутерброди можна приготувати з білим хлібом. Думаю, буде смачно!
Я розрізаю хліб так, щоб порція була на один укус – так набагато зручніше їх їсти за святковим столом серед інших людей.
Зверху скибочки хліба потрібно шарами викласти овочі.
- Спочатку картопля.
- Потім морква.
- Верхній шар – буряк.
Родзинкою закуски є солоний оселедець.
Рибу потрібно очистити від кісточок та плівки та нарізати на невеликі кубики. Ось і все – залишилося доповнити бутерброд оселедцем і можна подавати його до столу. А якщо є бажання – подрібніть зелену цибулю та посипте верхівку бутербродів.